Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Villeneuve velt duidelijk oordeel over Hamilton: "Dat is de betere coureur"

Lewis Hamilton heeft het nog niet in het huidige Formule 1-seizoen. Volgens oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve moet Hamilton het zelfs afleggen tegen zijn teamgenoot George Russell.

Hamilton Q Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell werd in zijn tijd bij Williams al vaak gekroond tot 'Mr Saturday', maar bij Mercedes moest hij het ineens opnemen tegen zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Daar had de jonge Brit het in eerste instantie lastig mee, maar in 2024 is hij zeker in de kwalificatie niet te kloppen.

Alleen in Japan moest Russell zijn meerdere erkennen in de pure snelheid van Hamilton. Dat zorgt ervoor dat het wat de onderlinge kwalificatiebattle betreft nu 8-1 staat in het voordeel van Russell. Bovendien wist hij in Canada voor het eerst sinds de Grand Prix van Hongarije van 2023 weer eens een pole te pakken voor het team van Mercedes.

Jacques Villeneuve spreekt zich nu uit over de strijd tussen Russell en Hamilton. "George is de betere coureur, sinds het moment dat hij bij Mercedes zit. En om eerlijk te zijn begon dat al in het eerste seizoen. George had de overhand op Lewis. Lewis heeft zoveel gewonnen en als je niet wint, kan het saai en frustrerend zijn. Hetzelfde gebeurde toen Daniel Ricciardo naast Sebastian Vettel kwam te zitten bij Red Bull Racing. Ricciardo zag er dat jaar geweldig uit. Vettel stond op gelijke hoogte, won opeens niet meer en probeerde het wiel opnieuw uit te vinden", zo stelt Villeneuve in gesprek met Best Payout Online Slots.

"Hij probeerde die extra halve seconde te vinden, maar die was er niet. Hij ging uiteindelijk langzamer. Ricciardo bemoeide zich gewoon met zijn eigen zaken en behaalde uiteindelijk goede resultaten. We blijven maar horen dat Lewis rare setups probeert. Hij gaat een zijspoor uitproberen dat niet werkt. Hij vindt het niet leuk om drie of vier tienden van een seconde achterstand te hebben en dus probeert hij iets te vinden wat niet in de auto zit."

Daarbij kan de overstap naar Ferrari helpen voor Hamilton. "De frisse lucht van Ferrari kan hem helpen. Soms heb je nieuwe ingrediënten op je bord nodig. Je raakt verveeld van steeds dezelfde smaak. Die smaak voor Lewis bij Mercedes is nu muf." Dan vervolgt Villeneuve over de situatie van Hamilton bij de Zilverpijlen. "Lewis bevindt zich in een situatie waarin de auto niet doet wat hij ervan verwacht, dus hij is altijd aan het gissen. Hij denkt altijd meer na over zijn rijstijl en dan kan je een duizendste van een seconde laten liggen, waardoor je net dat beetje langzamer bent. Het maakt het erg moeilijk om de auto af te stellen, omdat je niet precies weet wat het probleem is."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership