Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Vinales wint de Grand Prix van Maleisië, Rossi vierde

Maverick Vinales heeft met grote overmacht de Grand Prix van Maleisië gewonnen. De Yamaha-rijder nam bij de start direct de leiding in handen en gaf die niet meer weg. Op ruime achterstand eindigde wereldkampioen Marc Marquez als tweede, voor Andrea Dovizioso en Valentino Rossi.

Vin Maleisie 2019 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Bij de start liet wereldkampioen Marc Marquez direct zijn klasse zien door in de eerste ronde negen plaatsen te veroveren. De Honda-rijder ging in de kwalificatie op zaterdag nog hard onderuit en vertrok daardoor vanaf de elfde plek, maar bij het ingaan van de twee ronde lag hij al tweede achter Maverick Vinales. De man van de poleposition, Fabio Quartararo, maakte daarentegen een dramatische eerste ronde mee en zakte af naar de achtste plek.

Leider Vinales had direct een goed ritme te pakken waardoor hij na enkele ronden al een voorsprong had opgebouwd van circa anderhalve seconde. Achter de Spanjaard en Marquez vormde zich een groepje met onder andere Andrea Dovizioso en 'good old' Valentino Rossi. De veertigjarige Italiaan sukkelde de afgelopen GP’s in het middenveld met zijn Yamaha M1, maar op het circuit van Sepang wist Rossi uitstekend mee te komen.

De negenvoudig wereldkampioen vocht enkele harde duels uit met landgenoot Dovizioso, maar de Italiaan bleek met zijn Ducati-machine een maatje te groot te zijn voor Rossi. Daardoor moest de Yamaha-rijder genoegen nemen met een vierde plaats.

Vooraan had Vinales van begin tot eind alles onder controle en won hij met ruime voorsprong op Marquez de Grand Prix van Maleisië. Die overwinning brengt Vinales naar de derde plek in de strijd om het wereldkampioenschap. De Spanjaard passeerde daarmee landgenoot Alex Rins, de Suzuki-rijder eindigde in Maleisië als vijfde.

Uitslag Grand Prix van Maleisië 2019

1. Maverick Vinales Yamaha
2. Marc Marquez Honda
3. Andrea Dovizioso Ducati
4. Valentino Rossi Yamaha
5. Alex Rins Suzuki

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"