Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2021

Vliegende Verstappen zet Mercedes op grote achterstand in derde training Frankrijk

Max Verstappen heeft op zeer overtuigende wijze de snelste tijd in de derde training geklokt. In zijn Red Bull was hij liefst zeven tienden sneller dan Valtteri Bottas en een volle seconde sneller dan Lewis Hamilton.

Verstappen Frankrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

De laatste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk kende een zeer rustige start. De titelkandidaten hielden lange tijd hun kruit droog, waardoor het Fernando Alonso was die na twintig minuten het veld aanvoerde.

Valtteri Bottas zette zijn uitstekende vorm van de vrijdag voort door op de zachte band snel te openen, maar Max Verstappen dook er, net als vrijdag, enkele duizendsten onder. Negen duizendsten was de Red Bull-coureur sneller, waarbij hij het verschil maakte in de laatste sector.

Lewis Hamilton gaf in zijn eerste poging acht tienden toe. De Brit kende een lastige vrijdag en leek ook in de derde training nog niet blij te zijn met zijn wagen. In een tweede run op dezelfde zachte band wisten de top 3 coureurs hun tijd wederom te verbeteren. Verstappen met liefst drie tienden, waardoor hij een gat sloeg van drie tienden richting Bottas en Hamilton. Verstappen moest alleen zijn tijd inleveren, omdat hij nipt met vier wielen over de witte lijn heen ging. Het signaal dat de Nederlander af gaf was echter krachtig.

Doordat Verstappen zijn snelste tijd in moest leveren moest hij genoegen nemen met de tweede tijd op 0,028 seconde achter Bottas. Teamgenoot Sergio Perez kwam niet verder dan een elfde tijd op anderhalve seconde achterstand.

Uitslag Derde vrije training - Frankrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het wachten was op de kwalificatieruns van alle coureurs, waarbij het de Mercedessen waren die het bal openden. Bottas klokte een 1.32,0 en bleef Hamilton twee tienden voor. Verstappen ging iets later de baan op, maar liet er geen twijfel over bestaan wie de snelste man was in de derde sessie.

Liefst zeven tienden dook hij onder de tijd van Bottas Hamilton kwam niet verder dan een vijfde tijd en moest ook Sainz en Perez voor zich dulden. Was Verstappen zo oppermachtig, of speelde Mercedes verstoppertje? Het antwoord op die vraag krijgen we vanaf 15:00 uur, het moment waarop de kwalificatie begint.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Frankrijk 2021?

Speel mee en win een prachtige Max Verstappen-cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi