Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Geen grote Red Bull-update voor Verstappen in Imola

Tijdens het Grand Prix-weekend in Imola zal Red Bull niet met een grote update komen, zo benadrukt Horner. Volgens hem zullen er wel aanpassingen worden gemaakt, maar groot wil hij deze niet noemen.

Verstappen Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de eerste Europese Grand Prix van het seizoen komen de meeste Formule 1-teams meestal met hun eerste grote updates, maar dit jaar lijkt dat niet helemaal waar. Alhoewel we zeker nieuwe onderdelen gaan zien, lijkt het raceweekend in Imola misschien toch iets minder geschikt dan gehoopt.

Omdat het een raceweekend is met sprintrace, wordt er al op vrijdagavond gekwalificeerd. Er is dus maar één training om nieuwe onderdelen uit te proberen en te testen, terwijl die training eigenlijk volledig in het teken moet staan van het vinden van de juiste afstelling voor de daaropvolgende kwalificatie.

Ferrari houdt zich in, niks in de Mercedes-pijplijn

Eerder gaf Ferrari al te kennen dat er in Imola nog geen grote update zou gaan komen. Binotto legt uit: "Het is lastig om updates tijdens de training op vrijdag te evalueren, omdat je natuurlijk de focus al op de kwalificatie moet hebben liggen."

"Als we naar onszelf kijken, dan zal er in Imola opnieuw niet veel veranderen aan onze auto. We zijn er van overtuigd dat het niet het juiste moment is daarvoor. We zullen wel proberen de problemen die we ervaren te verminderen, en dan heb ik het over het stuiteren. Dat heeft namelijk invloed op onze prestaties. Significante upgrades komen echter pas later in het jaar."

Mercedes zal eveneens niet met grote updates komen, dus ook zij zullen verder gaan met experimenteren, in de hoop zo een antwoord te kunnen vinden voor hun problemen. Coureur George Russell geeft aan dat Mercedes niets op de planning heeft.

"Vooralsnog zit er niets substantieels in de pijplijn. Onze problemen kunnen niet zomaar even worden opgelost en het zal een paar races gaan duren. Er zullen misschien kleine verbeteringen komen, stapjes, maar we snappen dat onze rivalen die stappen ook zullen zetten. We hebben weliswaar progressie geboekt, maar dat valt voor de buitenwereld niet echt op, aangezien Ferrari en Red Bull dat ook doen."

Geen grote update voor Red Bull

Grote concurrent Red Bull reist net als de twee andere topteams eveneens niet met een grote update af naar de regio Emilia-Romagna, zo beweert Red Bull-teambaas Christian Horner. Eerder gaf Helmut Marko aan dat zijn team vanaf het raceweekend in Imola veel tijd zou gaan winnen, omdat er gewerkt zou worden aan het gewicht van de RB18.

"In Imola gaan we gewicht verliezen. Dat moet ons een aanzienlijk voordeel opleveren: tijdwinst dus. Ik denk dat we er goed voor staan, maar we hebben een bijna gelijkwaardige tegenstander in Ferrari. Leclerc rijdt dit seizoen absoluut foutloos, dus het wordt een spannend jaar", riep Marko twee weken geleden kort na de GP van Saoedi-Arabië.

Teambaas Horner zegt in aanloop naar het vierde raceweekend van het jaar dat er slechts wat kleine veranderingen zullen zijn in Imola en wijst net als zijn Ferrari-concurrent Binotto naar het format van het weekend. "Het is geen groot pakket met upgrades, zo zou ik zeggen. Het maakt deel uit van een evolutie."

"Aangezien het een sprintraceweekend is, hebben we weinig tijd om de onderdelen te evalueren, omdat er maar een training is voorafgaand aan de kwalificatie. Daarom moet je als team heel veel vertrouwen hebben in de onderdelen die je op de auto zet", aldus de teambaas van Verstappen en Perez.

Of dit betekent dat het geplande Red Bull-dieet is uitgesteld, is niet duidelijk. Naar verluidt zal Red Bull alsnog veel gewicht gaan verliezen in Imola en dus tijdswinst gaan boeken.

Ook interessant:

Hamilton gaat tegen de FIA in, Verstappen lanceert eigen raceteam

Het laatste F1-nieuws check je in de video hieronder

17 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull