Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Volgende puzzelstukje in McLaren-coureurssoap valt op zijn plaats

McLaren is in meerdere raceklassen het gesprek van de dag als het gaat om de coureurs line-up van haar teams. In de Formule 1 zijn de stoeltjes voor 2023 bezet, maar in de IndyCar-raceklasse is er weer meer duidelijkheid én een vrij stoeltje. Alex Palou blijft namelijk 'gewoon' bij Chip Ganassi Racing.

E2qpy9 QWEAM Sbp J
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Het was een vreemde dubbele aankondiging in de Verenigde Staten. Enkele weken geleden werd IndyCar-kampioen Alex Palou aangekondigd als McLaren-coureur. In welke hoedanigheid was niet duidelijk, maar met een eigen IndyCar-team leek dat een logische move. Op zichzelf niet zo gek, maar ook zijn huidige team Chip Ganassi Racing kondigde aan dat Palou daar zou blijven.

Voor twee teams rijden gaat natuurlijk niet, waarna de vraag lang was voor welk team Palou gaat uitkomen in 2023. Dit puzzelstukje is nu op zijn plaats gevallen: de Spanjaard heeft aangekondigd 'gewoon' bij Chip Ganassi te blijven en daar dus ook in 2023 te racen.

Palou maakte één en ander zelf via Twitter bekend. Niet veel later volgde McLaren met het bekendmaken van de IndyCar line-up voor 2023. Felix Rosenqvist blijft bij het team, evenals Pato O'Ward. De derde auto gaat bestuurd worden door voormalig Formule 1-coureur Alexander Rossi.

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen