Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Bernie Ecclestone

Voormalig F1-baas waarschuwt Verstappen en Norris voor 'magische gast'

Bernie Ecclestone is sinds 2017 niet langer de baas van de Formule 1, maar in ruim 40 jaar heeft de Brit veel meegemaakt in de sport. Toch geniet hij van de huidige titelstrijd, al waarschuwt Ecclestone voor de opkomst van een 'magische gast'.

Verstappen Norris Piastri podium Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds 2017 heeft Bernie Ecclestone het niet langer voor het zeggen in de Formule 1. De inmiddels 93-jarige Brit was zo'n 40 jaar lang een van de markante figuren in de sport. Ecclestone heeft in die tijd een hoop kampioenen zien komen en gaan, maar is momenteel erg onder de indruk van één coureur.

En dat zijn niet de twee kemphanen die strijden om de wereldtitel: Max Verstappen en Lando Norris. Volgens Ecclestone moet Verstappen die titel in zijn zak hebben. In gesprek met Sports.de vertelt Ecclestone dat hij verwacht dat Verstappen 'gewoon' wereldkampioen wordt: "Hij heeft al een voorsprong, dus nu moet hij gewoon een beetje geluk hebben. Ik denk dat Max over het algemeen gewoon kampioen zou moeten kunnen worden, maar McLaren zal zeker het constructeurskampioenschap winnen."

"Ze hebben twee zeer bekwame coureurs en een zeer goede auto. Maar hij (Norris red.) heeft tot nu toe een paar fouten gemaakt, waarvan hij weet dat hij ze heeft gemaakt. Tuurlijk had hij gewild dat hij dat niet had gedaan, maar ik denk dat het nu redelijk goed is opgelost," aldus Ecclestone over Norris. 

Toch wil de Brit nog een goed woordje doen over de teamgenoot van Norris, Oscar Piastri. Volgens Ecclestone gaan zowel Norris als Verstappen de komende jaren een flinke kluif krijgen aan de talentvolle Piastri: "Nou ja, die Australiër is een magische gast. Hij gaat zeker wereldkampioen worden. Wanneer? Ik denk binnen de komende twee jaar. Als de auto blijft presteren zoals hij nu doet, dan gaat dat zeker gebeuren. Dan denk ik dat hij gaat opvallen tussen alle anderen."

Praat mee!

Viaplay
x