Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Voormalig F1-coureur overleden na hartstilstand

Ex F1-coureur Wilson Fittipaldi is overleden. Een hartstilstand nadat hij stikte in zijn kerstdiner is hem uiteindelijk fataal geworden.

Wilson Fittipaldi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met Kerst ging het mis voor de 80-jarige Wilson Fittipaldi. Hij stikte in een stuk eten met Kerst, tevens zijn verjaardag, waarna hij een hartstilstand kreeg. Sindsdien lag hij in het ziekenhuis, waar hij nu is overleden.

De Braziliaan is een telg van de Fittipaldi-familie, een grote naam in de (Braziliaanse) racewereld. Zelf deed hij van 1972 tot en met 1975 mee aan 35 Formule 1-Grands Prix, alvorens hij samen met broer Emerson, tweevoudig F1-kampioen, een F1-team opzette.

De laatste jaren ging zijn gezondheid snel achteruit. Afgelopen jaar werd hij weliswaar nog gespot in de F1-paddock tijdens de Braziliaanse Grand Prix, maar enkele maanden later heeft hij dus het leven gelaten.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training