Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig F1-coureur: "Red Bull zal machtig zijn tijdens GP Miami"

Niet WK-leider Charles Leclerc en Ferrari, maar Max Verstappen en Red Bull zijn volgens voormalig F1-coureur Martin Brundle het te kloppen team.

Max Verstappen staat nog 27 punten achter op Charles Leclerc in het WK, maar volgens Sky Sports- analist Martin Brundle is dit alleen te danken aan pech. De Nederlander viel twee keer uit en verloor daardoor 36 punten. Voor de titelstrijd is het mogelijk een geschenk, want de Brit verwacht dat Red Bull oppermachtig is in Miami. "Ik denk dat de Red Bull hier machtig zal zijn. Een goede auto is onder alle omstandigheden goed. Of het nu op een natte dag in Imola is of een tropische dag op een nieuw circuit in Miami." Mercedes heeft dit weekend een groot pakket aan updates bij zich, dat het team naar voren moet helpen. Brundle plaatst daar nog vraagtekens bij: "Als Mercedes een gouden oplossing heeft, kan dat de pikorde door elkaar schudden. Maar anders zie ik het beeld van de vorige races niet echt veranderen."

Cijfers spreken in het voordeel van Verstappen & Red Bull

Leclerc en Verstappen wonnen beiden twee races dit seizoen. De Nederlander won allebei de races waarin hij de finish haalde, maar viel tweemaal uit door technische problemen. Beide teams lijken elkaar weinig te ontlopen, maar desondanks is Brundle ervan overtuigd dat de RB18 van Red Bull de betere auto is. "Ik denk dat Red Bull de snelste auto heeft. Als je kijkt naar hoe ze de races winnen, zeker in het huidige DRS-tijdperk, dan zijn ze dominant op de rechte stukken, de betrouwbaarheidsproblemen van Max buiten beschouwing gelaten." "Mijn conclusie na vier races is dat Verstappen en Red Bull de te kloppen combinatie is voor de wereldtitel."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje