Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Voormalig F1-coureur: "Red Bull zal machtig zijn tijdens GP Miami"

Niet WK-leider Charles Leclerc en Ferrari, maar Max Verstappen en Red Bull zijn volgens voormalig F1-coureur Martin Brundle het te kloppen team.

Perez Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen staat nog 27 punten achter op Charles Leclerc in het WK, maar volgens Sky Sports-analist Martin Brundle is dit alleen te danken aan pech. De Nederlander viel twee keer uit en verloor daardoor 36 punten. Voor de titelstrijd is het mogelijk een geschenk, want de Brit verwacht dat Red Bull oppermachtig is in Miami.

"Ik denk dat de Red Bull hier machtig zal zijn. Een goede auto is onder alle omstandigheden goed. Of het nu op een natte dag in Imola is of een tropische dag op een nieuw circuit in Miami."

Mercedes heeft dit weekend een groot pakket aan updates bij zich, dat het team naar voren moet helpen. Brundle plaatst daar nog vraagtekens bij: "Als Mercedes een gouden oplossing heeft, kan dat de pikorde door elkaar schudden. Maar anders zie ik het beeld van de vorige races niet echt veranderen."

Cijfers spreken in het voordeel van Verstappen & Red Bull

Leclerc en Verstappen wonnen beiden twee races dit seizoen. De Nederlander won allebei de races waarin hij de finish haalde, maar viel tweemaal uit door technische problemen. Beide teams lijken elkaar weinig te ontlopen, maar desondanks is Brundle ervan overtuigd dat de RB18 van Red Bull de betere auto is.

"Ik denk dat Red Bull de snelste auto heeft. Als je kijkt naar hoe ze de races winnen, zeker in het huidige DRS-tijdperk, dan zijn ze dominant op de rechte stukken, de betrouwbaarheidsproblemen van Max buiten beschouwing gelaten."

"Mijn conclusie na vier races is dat Verstappen en Red Bull de te kloppen combinatie is voor de wereldtitel."

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull