Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

Voormalig F1-teameigenaar doet gewaagde Andretti-voorspelling

Andretti staat nog steeds voor de taak om F1 te bereiken. Maar hoe competitief kan Andretti Cadillac Racing zijn in vergelijking met rivalen?

Andretti Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig F1-teameigenaar Paul Stoddart gelooft dat Andretti Cadillac Racing kan voorkomen dat het als laatste eindigt in het constructeursklassement, mocht het team zijn intrede in de koningsklasse van de racerij maken.

Het Amerikaanse team is door naar de laatste fase van het F1-toelatingsproces nadat het de eerste twee fases onder leiding van de FIA heeft doorlopen. Andretti heeft nu echter te maken met veel tegenwerking van de huidige teams, waarbij zorgen werden geuit over de financiën, wetende dat het deel van het prijzengeld dat aan elk team wordt toegekend verder zou moeten worden verdeeld.

Een ander punt van zorg is het concurrentievermogen en de duurzaamheid van een nieuw team, aangezien Haas de enige van de vier teams is die in de afgelopen 13 jaar de sport heeft overleefd.

Fantastisch voor de sport

Voormalig Minardi-eigenaar Stoddart vertelt RacingNews365 het volgende: "Uit persoonlijke ervaring weet ik dat het vroeger heel moeilijk was om te overleven. Ik kan begrijpen waarom de teams niet willen dat het gebeurt, maar Andretti is een eersteklas organisatie", vindt Stoddart.

"Het zal een harde strijd voor ze worden om de F1 te halen. De teams zijn nu allemaal winstgevend, dus ze vechten hard tegen de komst van andere teams - het zal moeilijk worden. Maar het zou fantastisch zijn voor de sport als GM en Andretti binnen zouden komen, want dan staan ze zeker niet onderaan, ze zouden presteren. Er zijn veel aspecten waarnaar gekeken moet worden: hoe maak je ruimte voor een 11e team en zorg je ervoor dat het duurzaam is voor de sport en ook voor de bestaande teams."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Kritiek op 'wanhopige' Verstappen: "Drie zaken discutabel"