Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Voormalig F1-wereldkampioen sluit comeback in de koningsklasse uit

Voormalige wereldkampioenen willen in de sportwereld nog weleens de terugkeer maken naar de sport waarin ze zo succesvol waren. Dat geldt echter niet voor Nico Rosberg. De wereldkampioen van 2016 heeft geen enkele interesse om nog terug te keren in de Formule 1 of een andere raceklasse.

Schumacher Rosberg 2011
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Nico Rosberg staat bekend als een zeer competitief ingesteld persoon. De Duitser was door zijn mentaliteit ook in staat om Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton in 2016 te verslaan en er vandoor te gaan met de wereldtitel. Daarna zei Rosberg de Formule 1 meteen vaarwel en keerde hij vervolgens ook niet meer terug in andere raceklassen. "Ik heb geen interesse om nog coureur te zijn", is Rosberg duidelijk wanneer Speedweek hem vraagt naar een mogelijke terugkeer in de racerij.

"Mijn nieuwe leven als ondernemer bevalt me namelijk uitstekend", aldus Rosberg. Hij wil ook niet voor zijn onlangs opgerichte Rosberg Xtreme Racing-team racen, dat in 2021 uitkomt in de Extreme E-klasse, het elektrische rallybroertje van de Formule E. "Ik heb een gebrek aan off-road ervaring, dus dat betekent dat ik eerst onwijs veel zou moeten trainen om te kunnen racen voor mijn Xtreme Racing-team. Daarom heb ik de beste coureurs ter wereld aangesteld bij het team, ik wil namelijk als team zijnde winnen."

Naast zijn drukke zakenleven en het leiden van zijn raceteam is Rosberg nog altijd geïnteresseerd in de Formule 1 en is hij regelmatig aan het werk als analist. Toch lijkt de Duitser ook op die momenten de koningsklasse van de autosport niet te missen. "Ik krijg geen nostalgische gevoelens wanneer ik naar de Formule 1 kijk. Ik ben blij met mijn huidige leven en heb in de Formule 1 alles bereikt dat ik wilde bereiken."

Ook zijn voormalige rivaal Hamilton heeft een Extreme E-team opgericht, waardoor de wegen van de voormalige concurrenten dit jaar wederom zullen kruisen. Het Extreme E-seizoen begint op 3 april in Saoedi-Arabië.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië