Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Voormalig Ferrari-teambaas doet opvallende onthulling over Hamilton

Hij is de man die Audi naar succes moet leiden in de Formule 1. Mattia Binotto is na jaren bij Ferrari terug aan het racefront en kijkt er naar uit om met Audi vanaf 2026 onder meer de strijd aan te gaan met zijn oude werkgever. Daar treft hij dan ook Lewis Hamilton en Binotto doet een opvallende onthulling over de zevenvoudig wereldkampioen.

XPB 1301829 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Van 1995 tot en met 2022 was hij een vertrouwd gezicht bij Ferrari. Vanaf 2019 was Mattia Binotto zelfs teambaas, maar het lukte hem niet om echte succes te boeken als leider van der Italiaanse renstal. Hij moest dan ook plaatsmaken voor Fred Vasseur en zijn rol in de Formule 1 leek uitgespeeld. Tot hij eerder dit jaar werd gepresenteerd bij Audi. Als de Duitse autofabrikant vanaf 2026 zijn intrede doet in de Formule 1, heeft Binotto de leiding over het team. 

Hij verwacht niet direct dat Audi gaat meestrijden om de zeges. "Andere teams hebben er jaren over gedaan om aan de top te komen. Jean Todt kwam in 1993 in Maranello en de eerste constructeurstitel voor Ferrari was in 1999. Hetzelfde geldt voor Mercedes. Het duurt vijf tot zeven jaar. We verwachten in 2030 te kunnen meestrijden", zegt Binotto tegen de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Binotto zal dan ook de strijd aangaan met Ferrari, het team waar hij ruim 25 jaar werkzaam was, waarvan de laatste jaren als teambaas. Volgend seizoen maakt zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton de overstap naar Ferrari. Binotto onthult dat hij Hamilton nooit zou hebben gehaald. "Nee, omdat Ferrari zijn zinnen had gezet op andere coureurs. Als Leclerc het grote talent is, dan is hij degene die op de een op andere manier naar het uiteindelijke doel moet worden gebracht."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Extreem laat tijdschema Formule 1 GP Verenigde Staten