Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig Red Bull-kopstuk verklaart omstreden overstap naar Aston Martin

Red Bull sleepte voormalig aero-kopstuk Dan Fallows voor de rechtbank om te voorkomen dat hij van Red Bull over zou stappen naar Aston Martin. Uiteindelijk kwamen beide partijen er onderling uit en nu is Fallows al enige tijd werkzaam in het groen. Maar waarom stapte hij over?

Bovengenoemde vraag legde ook Aston Martin zelf voor aan Dan Fallows in een interview waarin we het voormalig Red Bull-kopstuk beter leren kennen: "Ik was toe aan een nieuwe uitdaging", zo begint hij. "De beste tijden in mijn carrière maakte ik mee als me een nieuwe uitdaging voor de voeten werd geworpen en ik in staat was die uitdaging te tackelen." Het gaat echter verder dan dat", zo legt Fallows uit: "Het is ook de kans om deel uit te maken van iets dat bescheiden begint om uiteindelijk uit te groeien tot iets groots. De ambities binnen heel Aston Martin zijn groot, van teameigenaar Lawrence Stroll tot aan het hele team onder hem."

Fallows gaat niet voor de Red Bull-manier

"Het is dan ook heel opwindend om gevraagd te worden voor zo'n project, net zoals het ontzettend gaaf is dat mensen zoveel vertrouwen in je hebben dat ze zeggen 'hier heb je een heel Formule 1-team, doe ermee wat je wil met de mensen waarmee je dat wil doen en zorg ervoor dat het een succes wordt. Druk je stempel op dit team'." "Ik ben de uitdaging aangegaan, omdat ik het idee had dat de dingen anders gedaan konden worden. Dan heb het ik het niet over bijvoorbeeld de Red Bull-manier, de Mercedes-manier of de Ferrari-manier, maar over een manier die beter bij dit team past, de Aston Martin-manier." "Als je in dezelfde omgeving actief blijft en succesvol bent, dan zal je altijd hetzelfde blijven doen en dat wordt dan op enig moment een saai gebeuren", zo vat hij zijn overwegingen samen.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"