Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig rivaal Webber vindt stoppen met F1 de juiste keuze voor Vettel

Mark Webber en Sebastian Vettel waren in hun tijd bij Red Bull niet de allerbeste vrienden, maar tegenwoordig is hun band prima. De voormalig F1-coureur vindt het jammer dat Vettel stopt met racen, maar begrijpt het wel.

Sebastian Vettel zal na het huidige Formule 1-seizoen een punt zetten achter zijn carrière in de koningsklasse. Met vier wereldkampioenschappen op zak verlaat hij de sport als een van de meest succesvolle coureurs aller tijden. Deze titels won hij bij Red Bull, waar hij in de gloriejaren van de Oostenrijkse renstal tezamen met Mark Webber voor uitkwam. Het was een zware rivaliteit binnen Red Bull en de twee coureurs waren op zijn zachtst gezegd niet beste maten, maar deze periode is al langere tijd voorbij. Webber looft zijn voormalige teamgenoot. "Hij heeft een geweldige carrière en hij was onaantastbaar in zijn kampioenschapsjaren", zegt hij bij Formula 1 . "Hij was een absolute masterclass in de periode met de blown diffuser." "Hij heeft een fenomenaal aantal successen bereikt in een korte periode, wat iets is waar zijn collega's alleen maar respect voor hebben. Ik denk dat hij nu de juiste keuze heeft gemaakt (om te stoppen, red.). Het komt neer op zijn eigen keuze en er is niemand anders die die keuze kan maken voor je, maar ik zie het niet als een verrassing. Het was duidelijk dat het er aan zat te komen en fair play , daar gaat hij."

De rivaliteit tussen Webber en Vettel

"Ik bedoel maar, God, het gaat nu goed", zo begint Webber als hij terugkijkt op zijn rivaliteit met Vettel in de Red Bull-jaren. "Het was natuurlijk heel erg intense als je allebei vecht voor een kampioenschap. We hebben wat jaren gehad waarbij dat het geval was en een paar jaren waar dat ook niet zo was." "Het was altijd een beetje gespannen. Het is makkelijker om teamgenoten te zijn als je voor punten strijdt, maar kampioenschappen en overwinningen zijn natuurlijk al uitdagender, al werden we in de sport hier vaak bij geholpen. We waren niet alleen in die zin", aldus Webber.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi