Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
James Vowles

Vowles vindt omvang overstap Mercedes naar Williams wel meevallen

James Vowles maakt in 2023 de overstap van Mercedes-hoofdstrateeg naar kersverse teambaas van Williams. Ondanks de grotere rol die hij bekleedt vanaf komend Formule 1-seizoen vindt hij het geen gigantische stap omhoog.

James Vowles 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

In het begin van kalenderjaar 2023 kwam het nieuws naar buiten dat James Vowles, voorheen de hoofdstrateeg van het Mercedes Formule 1-team, de nieuwe teambaas wordt van Williams. Vowles wordt hier de vervanger van Jost Capito en onder het bewind van de voormalig Mercedes-man moet hij Williams van de tiende plek in het eindklassement halen.

Hiervoor verliet hij de rol als hoofdstrateeg van de Duitse renstal om een nieuwe uitdaging aan te gaan na 21 jaar te hebben gewerkt bij Mercedes en haar voorgaande identiteiten, BAR, Honda en Brawn GP. Vowles vindt het een stap, maar geen enorme na al zijn verantwoordelijkheden bij de Silver Arrows.

"Tuurlijk is het wel een sprong, maar een gigantische is het ook weer niet", liet hij weten aan de media, waaronder RacingNews365. "Simpelweg omdat ik het geluk heb gehad om een aantal van deze verantwoordelijkheden bij Mercedes te krijgen, plus een paar andere bij externe autosportactiviteiten."

Vowles ziet overstap als echtscheiding

De overstap naar Williams is een prachtige stap in de carrière van Vowles, maar het is gelijk ook een van de grootste veranderingen hierbij. Het zal invloed hebben op alle banden die hij heeft opgebouwd bij Mercedes in zijn lange tijd bij het topteam. Tegenover de media legt hij uit: "Het voelt alsof één van jullie ineens gevraagd wordt om over te stappen naar een andere organisatie, ook al doe je misschien hetzelfde werk."

"Je moet nieuwe banden aanhalen, je moet het team om je heen houden zoals je wil, waar je bij hoort en je moet sociale groepen hervormen die nu na twintig jaar verdwijnen. Het voelt als een soort echtscheiding. Het is moeilijk, want er zijn mensen ongelooflijk dicht bij me komen staan in waar ik ben opgegroeid."

"Maar toch ga ik naar een plek waar de mensen net zo intelligent, net zo gemotiveerd, net zo toegewijd en net zo hongerig naar succes zijn. Het is een andere uitdaging, maar het einddoel zal hopelijk niet anders zijn."

Motivatie in nieuwe rol bij Williams

Als teambaas van een Formule 1-team krijgt Vowles logischerwijs meer verantwoordelijkheden dan hij had als hoofdstrateeg bij Mercedes. Gevraagd of het moeilijk wordt voor de Brit, legt hij uit dat het wel meevalt. "Zo zie ik het eigenlijk niet. Misschien dat ik me laat meeslepen door alle opwinding, maar dat is niet erg."

"Ik word elke ochtend wakker - ik vind het niet erg om dit te zeggen - om vijf uur in de ochtend en krabbel dan alvast wat gedachten, notities en dergelijke op een papier. Dat is het niveau van motivatie wat ik in de jaren heb en zal houden, daar heb ik alle vertrouwen in."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië