Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Aston Martin vol vertrouwen is dat er nóg meer aan zit te komen

Als RacingNews365 exclusief om de tafel zit met technisch Aston Martin-kopstuk Dan Fallows, klinkt meer dan eens het woord 'agressief'. In goede zin wel te verstaan. Is dat de sleutel die mogelijk tot succes gaat leiden in 2023?

De voortekenen zijn in ieder geval goed en bij Aston Martin weet men heel goed dat men met het oog op de AMR23 enkele goede wegen in is geslagen. Het woord 'agressief' klinkt als het gaat over de evolutie van de auto, maar ook als het gaat over wat men in aerodynamisch opzicht wilde bereiken met de auto. "Onze auto is duidelijk een evolutie van de auto van vorig jaar, maar dan wel een hele agressieve interpretatie daarvan. De regels werken vrij beperkend, maar op meerdere vlakken hebben we toch hele behoorlijke stappen weten te zetten. Dan heb ik het niet enkel over het aerodynamische vlak (hetgeen altijd het meest zichtbaar is, red.), maar ook over het mechanische vlak." Voor Aston Martin was het meer dan logisch om het reeds gekozen ontwikkelpad van de AMR22 van vorig jaar verder te bewandelen: "Het is nooit raadzaam om te werken op basis van twee verschillende concepten. Dus om uiteindelijk een volledig nieuwe auto te ontwerpen om vervolgens vast te houden aan dat ene concept, heeft voor ons goed uitgepakt." "En vergeet ook niet dat we in de tweede helft van 2022 het momentum al aardig te pakken hadden en dat hebben we door weten te trekken", zo vervolgt Fallows, die vervolgens de meest gemaakte opmerking van de voorbije weken op tafel legt: "Waar we staan, geen idee. Maar we hebben duidelijk grote stappen gezet ten opzichte van vorig jaar. En dat is waar we toch vooral op in hebben gezet."

Goed uitgangspunt voor méér

Als we doorvragen naar waar men in het bijzonder tevreden mee is, wijst Fallows niet naar één of twee aspecten in het bijzonder. Het woord 'allround' springt in gedachten: "Wat je wil is een auto die voorspelbaar is, voorspelbaar en betrouwbaar." "Vanuit het oogpunt van de coureur wil je een auto die je in staat stelt allerlei wijzigingen door te voeren met betrekking tot bijvoorbeeld de hoeveelheid brandstof of de banden, zonder dat dit ten koste gaat van de rondetijden. Dat is waar je naar zoekt aan het begin van het seizoen en iets waar heel veel mee gewonnen is als je zo'n auto hebt." "We zijn dan ook verheugd met het feit dat, op welke positie deze auto ons ook gaat brengen, we beschikken over een goede basis van waaruit we de auto verder door kunnen ontwikkelen", zo klinkt het optimistisch.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap