Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix van de Eifel 2020

Waarom de GP van de Eifel niet de GP van Duitsland heet

Volgend weekend wordt er geracet op de Nürburgring. De Grand Prix aldaar ging in het verleden door het leven als de Grand Prix van Duitsland, maar ook als de Grand Prix van Europa en de Grand Prix van Luxemburg. Dit jaar zal het raceweekend echter de Grand Prix van de Eifel worden genoemd.

Zonder dat het voorafgaand aan het seizoen gepland stond, gaat het Formule 1-circus komend weekend langs op de Nürburgring. Vanwege het coronavirus werd er door de Formule 1-bazen gezocht naar alternatieven binnen de Europese landgrenzen, waarna het Duitse circuit boven kwam drijven.

Daar zal op het Grand Prix-circuit, dus niet op de iconische Nordschleife, de Grand Prix van de Eifel worden verreden. Het raceweekend is dit seizoen het enige raceweekend op Duitse grond, nadat het contract met de Hockenheimring niet werd verlengd.

Toch zal de Duitse Grand Prix dit jaar niet verreden worden, omdat de race dus de Grand Prix van de Eifel is genoemd. Waarom eigenlijk? Het Duitse Motorsport Magazin zocht het uit.

Volgens de statuten van de FIA behoort de titel 'Grand Prix van Duitsland' toe aan de oudste automobielclub van het land. Dit is de Automobilclub von Deutschland (AvD), die in 1899 werd opgericht. In 2007, toen de Grand Prix op de Nürburgring bijvoorbeeld de Europese Grand Prix heette, kwam dat doordat de AvD niet betrokken was bij de organisatie.

Ook dit jaar is dat het geval. Het circuit organiseert namelijk zelf de race, waardoor ze de naam Grand Prix van Duitsland niet mogen gebruiken. Vandaar werd er gekozen voor de Eifel Grand Prix, vernoemd naar het gebied waar de Nürburgring gelegen is.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak