Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Japan 2022

Waarom de GP van Japan een ware hersenkraker wordt voor de strategen

Max Verstappen start de race vanaf poleposition en kan de wereldtitel veroveren in Japan. Strategie zal een grote rol spelen tijdens de race, waarbij regen mogelijk ook nog een rol gaat spelen.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Suzuka staat met haar vele snelle bochten bekend om de hoge slijtage van de banden. Sterker nog, het circuit is zelfs gemaakt als testcircuit om extreem hoge bandenprestaties te testen. Niet voor niets dat Pirelli dan ook de drie hardste bandencompounds heeft meegenomen naar Japan: de C1, de C2 en de C3 compound.

De teams hebben door een natte vrijdag maar één training data kunnen verzamelen voor deze droogweerbanden, waardoor het moeilijk is om te voorspellen hoe de compounds zich houden in de longruns.

			© Pirelli Motorsport
	© Pirelli Motorsport

Tweestopper op papier de snelste strategie

Volgens Pirelli is op papier de snelste strategie een twee-stopper waarbij de zachte en de medium band gebruikt worden: zacht, medium, zacht. Wanneer blijkt dat de bandenslijtage hoger is dan verwacht kunnen Ferrari en Mercedes nog een extra set van de medium band inzetten. Max Verstappen en Sergio Perez heeft de beschikking over slechts een set van het geel gekleurde rubber.

Er is echter een grote 'maar' in dit strategische spel en dat is dat er regen wordt voorspeld gedurende de race. De diverse teams en weerstations houden er andere voorspellingen op na. Regen voor de race, aan het begin van de race, ergens tijdens de race of toch na de race. Alle scenario's komen voorbij.

Op het snelle circuit van Suzuka zit een ongeluk in een klein hoekje, waarbij de kans op een (virtual) safety car groot is. Zondag zullen veel ogen gericht zijn op de hemel en de buienradar. Welk team zal de beste keuzes maken? Verstappen weet dat hij altijd terug kan vallen op het strategische Red Bull-meesterbrein Hannah Schmitz.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'