Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Waarom de safety car geen Formule 1-auto is

Vaak genoeg is er een incident in de Formule 1 waar de safety car aan te pas moet komen. Deze opgepompte straatauto pikt dan de overgebleven coureurs op en begeleidt ze met gepaste snelheid de baan over. Dit tot ongenoegen van de coureurs: de safety car rijdt 'te langzaam', waardoor ze hun banden niet goed kunnen opwarmen en de motor sneller oververhit raakt. Waarom is de safety car eigenlijk geen Formule 1-auto?

Voor het antwoord moeten we eerst terug in de tijd. Tijdens de Canadese Grand Prix in 1973 was er voor het eerst een safety car op de baan te zien, een gele Porsche 914. De eerste keer dat deze auto de baan op reed, nam hij de verkeerde positie in, waardoor een coureur per ongeluk een ronde op achterstand kwam te staan. Het duurde vervolgens een paar uur voordat er een race-uitslag was.

Het merk van de safety car veranderde vaak. Lamborghini, Porsche, Opel en zelfs een FIAT is een safety car geweest. Hun belangrijkste taak: de veiligheid van de coureurs op het circuit waarborgen tijdens een incident.

De safety car in de Formule 1 anno 2023 wisselt af tussen de Aston Martin Vantage en de Mercedes-Benz AMG GT R. De Aston Martin en de Mercedes van dit jaar hebben het vermogen om makkelijk boven de 300 km/uur te rijden, maar doen dit bewust niet. Daarom heb je ook geen F1-auto's nodig die makkelijk de 300+ aantikken.

Natúúrlijk zijn er nog veel meer (praktische) redenen en die zetten we uitgebreid uiteen in onderstaande video.

Ook interessant:

Verstappen hoefde toen al niet bang te zijn voor Hamilton

Het was George Russell die voor wat reuring zorgde door te stellen dat als Max Verstappen naast Lewis Hamilton in de F1 debuteerde, zijn carrière schade op had kunnen lopen. Het denkt het podcasttrio Tom Coronel/Ruud Dimmers/Joris Mosterdijk daarover?

Beluister de nieuwste aflevering van de RN365 Formule 1-podcast hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"