Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2021

Waarom een Formule 1-race op maandag in België onmogelijk was

Terwijl de start van de Formule 1 Grand Prix van België steeds weer werd uitgesteld, gingen er steeds meer geluiden op om de race misschien op maandag te houden. Dat was om meerdere redenen echter nooit een optie.

Drivers line up belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de typisch Amerikaanse raceklassen als de IndyCar en NASCAR komt het regelmatig voor dat een race van de zondag wordt doorgeschoven naar de maandag, bijvoorbeeld in het geval van heftige regenval. Voor de Formule 1 Grand Prix van België, die letterlijk in het water viel, was dat geen optie. Niet dat er niet over is gesproken door onder andere F1-baas Stefano Domenicali, maar het werd snel afgeschoten als een onrealistisch plan.

"We hebben het natúúrlijk overwogen, maar het was niet mogelijk", aldus de Italiaan ten overstaan van onder andere RacingNews365. Hij stipt zelf de beschikbaarheid van de marshals aan als een belangrijke reden. Immers, dat werk is vrijwilligerswerk en de kans dat ze vandaag (maandag) gewoon op hun reguliere werk verwacht worden, is groot. Wedstrijdleider Michael Masi ondertussen gaf in gesprek met Sky Sports aan dat de lijst met redenen waarom het niet kan behoorlijk lang is.

Wat voor marshals geldt, geldt natuurlijk ook voor de Formule 1-fans. Die zitten daar ook vrijwillig en die trommel je ook niet even makkelijk een dag later nog een keer op. Het plotselinge 'ziekteverzuim' in Nederland en andere buurlanden zou plots niet meer te overzien zijn! Die mensen zouden met die 'oplossing' dus niet geholpen zijn.

Bovendien moet de Formule 1 dóór. De GP van België vormde de aftrap van een triple header, waarvan de volgende stop de Grand Prix van Nederland in Zandvoort is. Daar houdt men in alles rekening met de komst van het hele circus vanaf zondagavond. Alles wat gisteren nog in België was, is nu in Zandvoort en het hele circus wordt daar opnieuw opgebouwd. Om dat alles 24 uur te vertragen levert een immens grote stapel papierwerk op. Het was simpelweg niet mogelijk.

Ook interessant:

Video: Verstappen of Hamilton, wie is de beste coureur?

De spannende strijd van 2021 gaat tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Hamilton gaat aan de leiding in de strijd om het kampioenschap, maar is de Mercedes-coureur ook de betere coureur in 2021?

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken