Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Hamilton het zwaarder had dan anders in de race

Lewis Hamilton scoorde in Frankrijk zijn beste resultaat tot nu toe dit seizoen: P2. De zevenvoudig wereldkampioen vertelt na afloop van de race dat de race extra zwaar was voor hem.

Lewis Hamilton en Mercedes scoorden in de Grand Prix van Frankrijk hun beste resultaat tot nu toe dit seizoen. Hoewel de zevenvoudig wereldkampioen redelijk onzichtbaar leek gedurende de hele race, was het enorm vermoeiend voor Hamilton. "Ik had een zware race, want mijn drinkfles werkte niet. Ik wil zo snel mogelijk wat drinken", vertelt Hamilton na afloop van de race. Met deze hitte is het natuurlijk wel het laatste wat je wilt dat je niet kunt drinken. De Brit was na afloop dan ook fysiek aangeslagen in beeld. In de cooldown-room ging hij er zelfs even bij liggen. Ondanks dat Hamilton een zware race achter de rug heeft, is hij natuurlijk erg blij met het resultaat. "Maar wat een geweldig resultaat, aangezien we gedurende het weekend niet konden tippen aan de snelheid van deze jongens (Ferrari en Red Bull, red.). Betrouwbaarheid is iets waarin het team geweldig is", voegt Hamilton toe.

Hamilton kijk vooruit naar Hongarije

Na de race in Frankrijk wordt de laatste race voor de zomerstop verreden: de Grand Prix van Hongarije. Ondanks het geweldige resultaat van Mercedes in Frankrijk, een dubbele podiumfinish, denkt Hamilton niet dat ze de pace van Ferrari en Red Bull in Boedapest kunnen evenaren. "Het zal lastig worden om de Ferrari's en de Red Bulls te verslaan. Ze zijn nog steeds sneller dan wij, maar ik hoop dat we iets van upgrades meenemen en een stap dichterbij kunnen komen."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie