Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom Mercedes tijd nodig had voor ‘miljoenenaanbieding' Verstappen

Toto Wolff bevestigt overal dat hij Max Verstappen graag naar Mercedes wil halen en verschillende media melden dat het team nu zelfs een miljoenenaanbieding heeft gedaan aan de drievoudig wereldkampioen. Dat zou geen onlogische zet zijn van de Duitsers en het is ook niet gek dat het even geduurd heeft.

Verstappen China
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Ieder Formule 1-team zou Max Verstappen graag verwelkomen. De Nederlander heeft drie wereldtitels op zijn naam staan en lijkt hard op weg te zijn om een vierde kroon aan zijn palmares toe te voegen. Daarom wordt hij vaak in het rijtje van beste coureurs aller tijden genoemd. Zo ver is het statistisch gezien nog niet, maar de Red Bull-coureur is wel hard op weg om de meeste records in de Formule 1 te verbreken. Het is dus logisch dat ieder team Verstappen graag wil binnenhalen, misschien zelfs Ferrari wel.

De deuren bij Ferrari lijken voor 2026 echter op slot te zitten, omdat Lewis Hamilton en Charles Leclerc daar dan rijden. F1-fans gaan dus geen droomgevecht tussen Verstappen en Hamilton zien bij de Scuderia. Wel zou het zo kunnen zijn dat Verstappen in de Mercedes-bolide van Hamilton komt te rijden. Toto Wolff laat Verstappen nog altijd niet helemaal los en dat is volkomen logisch. Waarom zou je immers niet proberen om de huidige wereldkampioen binnen te halen?

Rommelen

Bij Red Bull lijkt het met het aanstaande vertrek van Adrian Newey nog altijd te rommelen en dus zal Verstappen zijn opties open moeten houden. Er is namelijk geen zekerheid dat Red Bull ook in 2026 de beste bolide op de grid heeft. Kan Mercedes die garantie dan wel bieden? Op dit moment nog niet, maar die vraag zal wel door Verstappen gesteld worden aan Mercedes en Wolff. Ondanks dat Mercedes een financiële monsteraanbieding zou gaan doen aan Verstappen, is geld niet de belangrijkste raadgever voor de Nederlander.

Verstappen wil vooral weten hoe Mercedes weer een winnende bolide gaat bouwen. De afgelopen drie jaar heeft Mercedes, zeker gezien de status van het team, dramatisch gepresteerd en is er veel technisch personeel vertrokken. De eerste vraag is dus hoe Mercedes dat gaat oplossen. Welke mensen kunnen ze op korte termijn binnenhalen en hoe zeker zijn ze er van dat ze in 2026 wél een competitief chassis kunnen bouwen?

Kennis is het sleutelwoord op dit moment, want Mercedes heeft al vaak genoeg aangegeven dat ze het even niet meer weten met de W15. Het ene moment doet de auto precies wat de coureurs en het team willen, het andere moment zijn George Russell en Hamilton niet vooruit te branden. Daar zou Verstappen niet blij mee zijn. Hij wil leveren.

Dominantie

Het verleden heeft echter uitgewezen dat Mercedes geweldig met reglementswijzigingen om kan gaan. In 2014 maakte Mercedes indruk door aan het begin van het hybridetijdperk keihard toe te slaan. Mercedes sloeg een enorm gat met de concurrentie en het kostte de andere motorleveranciers jaren om het gat te dichten. Pas in 2021 wist Verstappen hoogstpersoonlijk een einde te maken aan de zevenjarige dominantie van Mercedes.

Dat is wel een enorm pluspunt voor Mercedes, want als ze het in 2014 konden, dan zou je zeggen dat het team ook in 2026 weer goed voor de dag zou moeten komen. Dan gaan de motorreglementen weer flink op de schop.

Toto Wolff en Mercedes moeten aan Verstappen duidelijk maken waar ze staan wat betreft de motor van 2026. Het is echter wel de vraag in hoeverre ze data van de nieuwe motor met Verstappen delen. Als Mercedes een miljoenenaanbieding op tafel legt, lijken ze all-in te moeten gaan. Verstappen moet namelijk van alle ins en outs op de hoogte zijn voordat hij wellicht de grote overstap naar Mercedes waagt.

Er is ook een reden waarom de aanbieding even op zich heeft laten wachten. Het F1-team van Mercedes is deels in handen van Mercedes, deels van Wolff en deels van het bedrijf Ineos. Deze partijen hebben de afgelopen weken lang met elkaar moeten praten om tot een plan te komen. Ze moeten het eens zijn over de strategie die ze gaan uitvoeren om Verstappen binnen te halen. Alle drie de partijen willen Verstappen dolgraag aantrekken, maar de vraag is of ze ook alle drie dezelfde strategie voor ogen hebben. Durven ze all-in te gaan om de wereldkampioen te overtuigen?

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

			© XPBimages
	© XPBimages

Doel

Met het grootse aanbod dat Mercedes voor ogen heeft - hier en daar wordt er over een bedrag van 150 miljoen euro per jaar gerept - lijkt het antwoord dus ja te zijn. Mercedes weet dat Verstappen het aanbod afwijst als ze niet alles open en bloot met hem delen. Het maakt dus niet eens zoveel uit hoeveel geld Mercedes Verstappen gaat bieden, het gaat erom welke garanties ze kunnen geven. Over die strategie lijken de aandeelhouders van het team het dus eens te zijn.

Daarnaast zijn de diverse partijen binnen Mercedes het waarschijnlijk ook eens over het enorme bedrag dat ze Verstappen willen gaan betalen. Naar verluidt is het bedrag ongeveer drie keer zo hoog als het salaris van Hamilton. Logischerwijs heeft ook dat gedeelte van het plan tijd gekost. Samengevat is het dan ook niet raar dat Mercedes nu pas met een grote aanbieding zou komen en dat zal presenteren aan Verstappen en zijn management. Alles moet tot in detail geregeld zijn en dat kost tijd bij zo'n grote aanbieding.

Voor nu is het nog koffiedik kijken of Verstappen daadwerkelijk naar Mercedes overstapt, maar duidelijk is wel dat de Duitsers er alles aan gaan doen om hun droom uit te laten komen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco