Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Waarom Mercedes zich ook grote zorgen moet maken voor de race in Bahrein

Speelde Mercedes verstoppertje tijdens de wintertest of niet? Het antwoord kwam tijdens de kwalificatie op het Bahrain International Circuit. Mercedes zakte door het ijs met een vijfde en negende positie. Ook voor de race dreigen problemen voor de Duitse renstal.

W13 REV FLOOR DET
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

Mercedes slaagde er niet in een fatsoenlijke prestatie te leveren in vergelijking met de leidende auto's in de kwalificatie. Lewis Hamilton kwam niet verder dan de vijfde positie en teamgenoot George Russell kwalificeerde zich slechts als negende. Na afloop van de kwalificatie overheerste de teleurstelling, maar ook berusting. Mercedes heeft grote problemen met porpoising en krijgt deze mogelijk niet op korte termijn opgelost.

In Bahrein probeerde het team diverse dingen uit om het probleem, en bijbehorende gestuiter van de auto, te verhelpen. Technisch analist Paolo Filisetti legt uit hoe Mercedes te werk ging.

Mercedes wisselt van vloer

Mercedes gebruikt dezelfde specificatie van de vloer als in de eerste training, die ze aanvankelijk nog afkeurden. Het team keerde toch weer terug naar deze versie van de vloer, omdat deze minder gevoelig bleek voor porpoising dan de andere versie.

			© RacingNews365
	© RacingNews365
			© RacingNews365
	© RacingNews365

Aanpassing aan de voorvleugel

In de derde vrije training was het interessant om te zien dat de voorkant van de auto omhoog was gebracht en dat de hoek van de flaps op de voorvleugel ook was vergroot. Op die manier probeerde Mercedes het gebrek aan stabiliteit in het bochtige deel van het circuit op te vangen, maar verloor men aan topsnelheid.

			© RacingNews365
	© RacingNews365

Welk effect heeft dit op de racepace?

De huidige afstelling kan het racetempo sterk beïnvloeden en vooral gevolgen hebben voor het behouden van de positie van de Mercedes-coureurs in de openingsronden, aangezien de auto's kort daarachter ook qua motor een goed pakket hebben. Denk hierbij vooral aan Magnussen en Bottas.

De wisselende en moeizame balans van de W13 lijkt alleen een conservatieve brandstrategie toe te staan, wat het team een strategisch nadeel kan opleveren.

Ook interessant:

Video: de geniale en intieme details van Red Bull, Mercedes en Ferrari

Op welke manier verschillen de Ferrari, Red Bull en Mercedes van elkaar en op welke punten zijn ze uniek? Check het in onderstaande, technische videoanalyse.

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022