Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Waarom Perez verwacht in 2022 Verstappen bij te kunnen benen

Sergio Perez kende een matig eerste seizoen bij Red Bull. Waar het teamgenoot Max Verstappen lukte om wereldkampioen te worden, kwam de Mexicaan niet verder dan de vierde plek in het kampioenschap. De Red Bull-coureur verwacht volgend jaar echter beter te kunnen presteren.

Perez Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/MichaelPotts

De overstap van Sergio Perez naar Red Bull is dit jaar nog niet geworden wat hij ervan had gehoopt. De Mexicaan heeft het niveau van teamgenoot Max Verstappen niet weten te evenaren. Waar het de Nederlander lukte om Lewis Hamilton te verslaan en het wereldtitel op zijn naam te schrijven, slaagde Perez er niet in om voor Valtteri Bottas te eindigen in het eindklassement.

De Mexicaan haalde in 2021 190 punten, maar liefst 205,5 minder dan Verstappen wist te scoren. Waar laat de Mexicaan het liggen ten opzichte van zijn teamgenoot? "Ik denk dat het per circuit een beetje verschilt", zegt Perez in gesprek met onder ander RacingNews365.

Volgens de Red Bull-coureur is er niet een bepaald onderdeel wat hij echt beter kan doen. "We hebben circuits gezien waar ik meer competitief was dan op andere. Dus het ligt denk ik meer aan de circuits en niet aan bepaalde bochten."

2022 wordt beter voor Perez

Toch verwacht de Mexicaan in 2022 sterk voor de dag te kunnen komen en dat heeft alles te maken met de kennis en kunde die het afgelopen jaar bij Red Bull heeft opgedaan.

"We hebben al een uitgangspunt van waaruit we kunnen werken en gaan proberen om dat te verbeteren. Dat maakt een enorm verschil. Ik ken de mensen al, ik weet al wie waar verantwoordelijk voor is en ik weet hoe ik het beste uit de mensen om me heen kan halen. Dus dat is een heel ander beeld (dan vorig jaar, red.)."

Aantal testdagen hielp Perez niet

Perez noemt de beperkte testdagen als onderlinge oorzaak voor zijn problemen met de RB16B. "Het klinkt misschien gek, maar ik heb weinig tijd gehad. We hadden een beperkte tijd om te testen en we hadden niet veel tijd om te oefenen met de auto omdat elke circuit anders is."

"Ik ben daarom ook steeds in een andere auto gestapt. En dat heeft het denk ik een beetje moeilijker gemaakt. En ik ben hier niet de enige in. We hebben andere hele goede coureurs gezien die moeite hadden met een nieuwe auto leren kennen", besluit Perez.

Daniel Ricciardo kan als voorbeeld worden genoemd voor het probleem wat de Mexicaan schets. De goedlachse Australiër stapte aan het begin van dit seizoen over naar het team van McLaren en had zichtbaar moeite om zich aan te passen aan de auto.

Quiz

De grote Formule 1-kerstquiz van 2021

Het Formule 1-seizoen van 2021 is er eentje om nooit te vergeten. Wat weet jij nog van het jaar waarin Max Verstappen wereldkampioen werd? Doe de quiz!

Speel mee

12 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"