Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Waarom vandaag een belangrijke dag is voor de Formule 1

In 2021 gaat de Formule 1 flink op de schop, in zowel technisch als sportief opzicht. Hoe de Formule 1 er uit gaat zien was altijd onduidelijk, tot vandaag. Vandaag krijgen de teams een inkijkje in de wereld van de Formule 1 na 2020.

Australie 2019 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De afgelopen jaren werd er veel geklaagd over de Formule 1. De klasse zou niet spannend meer zijn en zijn verworden tot het wereldkampioenschap treintje rijden, waar drie teams bij uitstek heel erg goed in zijn. In 2021 moet dat allemaal gaan veranderen als de regels compleet op de schop staan.

De Formule 1-teams willen maar wat graag weten hoe de Formule 1 er na 2020 uit gaat zien, al is het maar zodat de voorbereidingen op dat belangrijke seizoen in gang gezet kunnen worden. Vandaag komen de tien teams samen met de FIA en Liberty Media bijeen en zal laatstgenoemde partij uit de doeken doen hoe zij de toekomst van de klasse zien.

Er zal ongetwijfeld worden gepraat over de technische reglementen, waarbij de vraag hoe de show spannender kan worden, zonder dat de Formule 1 de status als snelste en technisch meest vooruitstrevende klasse in het geding komt.

Een ander hekel punt dat aangekaart zal worden is het financiële plaatje. Gaat die budgetlimiet er komen en zo ja, hoe dan? Hoe gaat het prijzengeld verdeeld worden? Een dergelijke herverdeling van geld is de grotere teams een doorn in het oog, maar kan uitkomst bieden voor de minder kapitaalkrachtige teams.

Hoe dan ook, wat er vandaag ook gezegd en besproken gaat worden, er zal lang over worden nagepraat. Definitief is er na vandaag nog niks, de deadline voor het ondertekenen van het nieuwe reglement is immers pas eind juni.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen