Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wanneer test Max Verstappen in Barcelona?

De eerste testweek staat voor de deur. Vanaf woensdag tot en met vrijdag zullen de teams het Formule 1-seizoen officieus aftrappen op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Natuurlijk strijkt ook Red Bull neer in Spanje.

Max Verstappen 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Natuurlijk is ook Max Verstappen van de partij nabij Barcelona, waar hij zijn eerste echte meters zal maken in de RB16. Hij reed afgelopen woensdag de shakedown in zijn nieuwe RB16, maar toen zaten er bijvoorbeeld geen officiële Pirelli-banden onder zijn wagen.

Op het Circuit de Barcelona-Catalunya zal Max Verstappen deze woensdag de eerste van het Red Bull-duo zijn die achter het stuur kruipt tijdens de testdagen. Van 09:00 uur 's ochtends tot 18:00 uur in de avond is Verstappen de uitverkorene om de RB16 haar vuurdoop te geven.

Op donderdag zal het vervolgens de beurt zijn aan teamgenoot Alexander Albon. Op vrijdag neemt naar verwachting Max Verstappen het stokje in de ochtend over van zijn Thais-Britse teamgenoot, waarna Albon de eerste testweek afsluit op de vrijdagmiddag.

Mochten er problemen opdoen tijdens de testdagen en een coureur veel tracktime verliezen, dan is het mogelijk dat het schema nog gewijzigd wordt. Het voorlopige Red Bull-schema is hieronder terug te vinden. Het schema voor testweek twee, gedurende welke eveneens drie dagen getest wordt, wordt later bekend gemaakt.

Testschema Red Bull testweek één

Dag Coureur
Woensdag Max Verstappen
Donderdag Alexander Albon
Vrijdagochtend Max Verstappen
Vrijdagmiddag Alexander Albon

Fotoalbum

RB16

De geheimen van de nieuwe Red Bull van Verstappen in beeld

Het team van Red Bull deed er alles aan om zo min mogelijk prijs te geven van de RB16, de nieuwe wagen van Max Verstappen en Alexander Albon. RacingNews365 nam de nieuwe auto onder de loep en toverde opvallende details tevoorschijn.

Bekijk het album

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"