Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Wat gebeurde er met deze vijf Red Bull-coureurs na hun F1-avontuur?

Red Bull staat bekend om haar harde beleid als het gaat om tegenvallende resultaten. Presteert een coureur niet goed genoeg, dan kan hij zomaar op straat komen te staan. Deze coureurs ondervonden dat aan den lijve. Een enkeling is nog steeds actief in de racerij, anderen vonden een totaal nieuwe carrière.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull

Scott Speed

Eén van de eerste rijders van Toro Rosso heette in 2006 Scott Speed. De Amerikaan kon weinig potten breken, maar mocht in 2007 toch aanblijven. Na een half seizoen had men alsnog gezien, zeker toen men de kans kreeg ene Sebastian Vettel aan te trekken. Daarna zocht hij zijn heil in Amerika, alwaar hij onder andere proefde aan de NASCAR en rallycross. In laatstgenoemde discipline brak de onfortuinlijke Speed recent zijn rug, een blessure waarvan hij nog steeds herstellende is.

Sebastien Bourdais

De Champ Car-God Sebastien Bourdais wist in 2008 eindelijk zijn gedroomde overstap naar de Formule 1 te maken. Toro Rosso vond in hem iemand van buiten de eigen Red Bull-gelederen, maar ook de Fransman hield slechts anderhalf jaar stand. De resultaten van Bourdais staken schril af bij die van Sebastian Vettel. Nadat hij werd vervangen door de toen piepjonge Jaime Alguersuari, vertrok Bourdais opnieuw naar Amerika, waar hij tot de dag van vandaag actief is in de IndyCar. In die klasse is hij nog niet zo succesvol gebleken als in de ter ziele gegane Champ Cars Series, maar pikt hij zeker zijn overwinnigen mee.

Jaime Alguersuari

Zijn naam is reeds gevallen, maar zal mogelijk niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Hij werd binnengehaald als één van de grote talenten van de generatie vóór die van Max Verstappen, maar na tweeënhalf jaar Toro Rosso verdween hij via de achterdeur. Red Bull had geen plek meer voor hem en zijn Formule 1- én autosportcarrière gingen als een nachtkaars uit. Tegenwoordig werkt de Spanjaard fulltime als dj.

			© Toro Rosso
	© Toro Rosso

Robert Doornbos

Niemand reed in de Formule 1 minder races voor de Red Bull-familie dan onze eigen landgenoot Robert Doornbos. Hij was de test- en reserverijder van het team en mocht daarom op komen draven toen men Christian Klien bedankte voor zijn bewezen diensten. Na drie races eind twee 2006 werd hij ten faveure van Mark Webber weer aangewezen als de testcoureur en dus vertrok de Rotterdammer naar Amerika om daar voor Minardi Team USA in de Champ Car uit te komen. Na avonturen in de IndyCar en de Superleague Formula kennen we hem vandaag de dag vooral als huisanalist van Ziggo Sport.

Daniil Kvyat

Raar maar waar, maar Daniil Kvyat, de Rus die door Red Bull meer dan eens werd teruggezet, dan wel ontslagen, rijdt gewoon weer in de Formule 1. Kvyat werd geslachtofferd toen Max Verstappen in 2016 naar Red Bulls hoofdmacht promoveerde. Hij werd teruggezet naar Toro Rosso, waar hij anderhalf jaar later plaats moest maken voor Pierre Gasly, die nu juist zijn teamgenoot is bij Toro Rosso, omdat ook de Fransman vanwege tegenvallende resultaten bij Red Bull Racing degradeerde. Kvyat is het bewijs dat Red Bull barmhartig kan zijn.

5 reacties

    Analyse Vliegende start voor Verstappen, maar Mercedes oogt ook zeer snel