Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2022

Regen verpest eerste vrije training GP Groot-Brittannië, Bottas de 'snelste' man

Valtteri Bottas heeft een nietszeggende eerste plek gescoord tijdens de eerste vrije training in Groot-Brittannië. In een door regen geteisterde sessie was hij de snelste man, al waren er maar tien coureurs die een tijd hebben neergezet.

Russell Hamilton Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Aan het begin van de eerste vrije training voorafgaand aan de Britse Grand Prix regende het op Silverstone. Al snel brak de zon door, maar het betekende wel dat de coureurs het rustig aan deden op de intermediate banden.

Mondjesmaat druppelden de eerste tijden binnen, maar na een half uur stonden er slechts negen rondetijden op het bord. De coureurs van Ferrari, Haas en Alfa Romeo werkten de meeste rondes af in de eerste helft van de training, maar meer dan vijf ronden werden er per coureur niet gereden. Toevalligerwijs waren het allemaal coureurs met nieuwe Ferrari-motoronderdelen, wat Ferrari en haar klantenteams wisselden flink wat onderdelen.

Uitslag Eerste vrije training - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Hamilton probeert het, Stroll gooit roet in het eten

Na een ruim half uur ging het echter opnieuw regenen, waardoor de Formule 1-teams weinig tot geen noodzaak zagen om naar buiten de baan op te gaan. De angst om schade te rijden in tijden van een budgetplafond en het feit dat er voor de race op zondag geen regen wordt voorspeld, zorgden voor een teleurstellende training.

Met nog ruim tien minuten op de klok besloot Lewis Hamilton om zijn thuispubliek toch nog te trakteren op wat Formule 1-actie. Na een drietal ronden durfde hij het zelfs aan om op de droogweerbanden de baan op te gaan. De baan was grotendeels ook droog, maar de tweede sector was overwegend nat. Daardoor waren de droogweerbanden (net) niet sneller dan de intermediates.

Nadat Hamilton het goede voorbeeld had gegeven volgden er meer. Lance Stroll gooide echter roet in het eten van de Britse F1-fans, want hij parkeerde zijn bolide in het grind met nog drie minuten te gaan. Einde training. Valtteri Bottas eindigde de sessie bovenaan, op de intermediate banden, met Lewis Hamilton in zijn kielzog op de zachte band. Carlos Sainz completeerde de top drie. Tien coureurs zetten slechts een tijd neer.

Verstappen reed in totaal drie ronden, maar tot een rondetijd kwam hij niet. Hij staat daardoor stijf onderaan.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie