Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mark Webber

Webber: 'Iedereen is teleurgesteld in de uitkomst van de GP van Abu Dhabi'

Mark Webber verwacht dat de rivaliteit tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zal blijven bestaan, totdat de twee met pensioen gaan. Dit komt onder meer door de uitkomst van de GP van Abu Dhabi, welke volgens de voormalig F1-coureur een 'teleurstellend einde' was.

Verstappen Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Na een bloedstollend Formule 1-seizoen in 2021 zal de relatie tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zonder twijfel wat veranderd zijn. Mark Webber denkt dat het nog wel even duurt voordat Hamilton het verliezen van de titel heeft verwerkt, zo legt hij uit bij Wide World of Sports.

"Het is lastig, ik denk dat we een tussenjaar nodig hebben. Zij hebben een tussenjaar nodig. Er zijn nog steeds een aantal wonden die moeten genezen", aldus de voormalig Red Bull-coureur, die niet verwacht dat dit snel zal gebeuren. "Dat kan misschien na hun carrière, misschien dat ze dan een glas rode wijn kunnen drinken samen."

Met de gebeurtenissen in Abu Dhabi nog vers in het geheugen gegrift, zal de rivaliteit volgens Webber blijven bestaan. "Zolang ze tegen elkaar racen, zullen ze elkaars grote rivalen blijven. Dat is wat we ook willen in de sport. Het was heel zwaar voor hem (Hamilton), het einde van vorig jaar. Hij leidde 99% van de race en om dan zo te verliezen, dat is gewoon enorm zwaar."

			© Red Bull Content Pool / Getty Images
	© Red Bull Content Pool / Getty Images

'Hamilton had niets om mee te vechten'

In de slotfase van de GP van Abu Dhabi kon Verstappen na een crash van Nicholas Latifi de pitstraat induiken voor vers rubber, terwijl Hamilton buiten bleef om de leiding in de wedstrijd niet te verliezen. Bij de herstart had de Nederlander hierdoor een aanzienlijk voordeel op zijn titelrivaal. Hamilton maakte volgens Webber geen schijn van kans na de pitstop van zijn rivaal.

"Het voelt voor hem alsof hij bestolen is (van het kampioenschap, red.) tijdens de laatste ronde van de race, want hij kon er niet tegen vechten. Hij had niets meer om mee te vechten en dat kwam niet door hemzelf. Hij moest vechten tegen iets wat volledig buiten zijn macht lag. Tegen Verstappen op vers rubber, dat is pas een uitdaging."

Webber vindt het 'een teleurstelling voor de sport'

"Gekeken naar de sport is iedereen teleurgesteld in de uitkomst hiervan", oordeelt Webber. "Dit is niet hoe we wilden dat het zou eindigen. Beide coureurs verdienden de trofee, maar het moest niet lopen zoals het is gegaan. We wilden een eerlijk gevecht, maar helaas was er één iemand met zijn handen op zijn rug gebonden."

Achteraf gezien had het volgens de voormalig F1-coureur heel anders gemoeten, al vindt Webber Verstappen de terechte wereldkampioen. "Maar wat er allemaal is gebeurd, was niet het ideale scenario."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

72 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023