Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 2

Wederom sterke prestatie De Vries in Formule 2 met tweede plaats in sprintrace

Nyck de Vries, die zaterdag al Formule 2-kampioen werd, heeft nogmaals laten zien waarom hij de beste F2-coureur is. Tijdens de sprintrace in Sotsji startte hij als achtste, maar finishte na een spannend slot als tweede.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formula 2

Kersvers Formule 2-kampioen Nyck de Vries ving de sprintrace in Sotsji aan vanaf de achtste plaats, nadat hij op zaterdag de hoofdrace wist te winnen. Teamgenoot Nikita Mazepin startte vanaf poleposition, gevolgd door Jack Aitken en Noboharu Matsushita.

De sprintrace begon bijzonder spectaculair. Na het lange rechte stuk richting de eerste echte bocht kwamen Mazepin en Matsushita hard met elkaar in aanraking, waardoor de race werd stilgelegd. De Rus kon snel uit zijn bolide stappen, maar voor zijn Japanse concurrent was dat niet het geval. Later werd duidelijk dat beide coureurs voor controle naar het ziekenhuis zijn vervoerd, maar gelukkig geen ernstige verwondingen hebben overgehouden aan de crash.

Het duurde ruim een uur voordat de sprintrace kon worden herstart, waardoor de wedstrijdleiding zich genoodzaakt zag om de raceafstand terug te brengen naar vijftien ronden. Door de chaos tijdens de openingsronde vond De Vries zichzelf na de herstart al terug op de derde plaats, achter Luca Ghiotto en Calum Ilott, waarna hij de jacht op zijn tweede overwinning van het weekend opende.

De Sneker liet er geen gras over groeien en vond zichzelf al vier bochten na de herstart na een prachtige inhaalactie terug op de tweede positie. Daar voerde hij de druk op leider Ghiotto tijdens de laatste ronden op, maar de De Vries kwam net te kort voor de overwinning. Ghiotto won de F2-sprintrace, terwijl Calum Ilott de laatste podiumplek in beslag nam.

Voorspel en win

Powered by

Wie wint de Grand Prix van Rusland 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

0 reacties

    Hamilton 'Wereldkampioen eist honderden miljoenen van Mercedes'