Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

Wedstrijdleider Formule 1: "Niets hield begripvolle Hamilton tegen"

Lewis Hamilton baarde dit weekend opzien door tijdens de rode vlag-situatie op Monza verhaal te halen bij de stewards. De Mercedes-coureur kreeg een stop and go-penalty voor het inrijden van de pitstraat, terwijl die op dat moment gesloten was. Wedstrijdleider Michael Masi geeft aan dat Hamilton uiteindelijk begreep waarom hij werd bestraft.

Hamilton Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Toen de auto's in de pitstraat waren opgesteld, snelde Hamilton zich uit de auto, pakte hij zijn step en manoeuvreerde hij zich langs alles en iedereen richting het kantoor van de stewards aan het begin van de pits. Daar werd de zesvoudig wereldkampioen vertelt hoe de vork in de steel zat, waarna Hamilton met de straf kon leven, zo begreep Masi.

"Ik was er niet bij, maar ik heb begrepen dat hij tevreden was met het antwoord, voor zover je dat kunt zijn wanneer je een straf krijgt", licht de Australiër toe ten overstaan van RacingNews365. Masi beaamt dat het niet gebruikelijk is dat rijders tijdens de race verhaal komen halen over een straf. "Er is niets dat dat tegenhoudt en gelukkig is er niet vaak een rode vlag-situatie. We hebben bij de stewards een open deur-beleid dus als iemand een vraag heeft, kan hij die komen stellen. Dat is prima."

Voor Hamilton had de straf niet alleen tijdens de race, maar ook voor de rest van het seizoen nog gevolgen. De Brit kreeg twee extra strafpunten op zijn licentie en gaat nu nog ruimer aan kop in het strafpunten-klassement. Met acht strafpunten zit de zesvoudig wereldkampioen echter nog lang niet op het aantal van twaalf punten, waarna een coureur een race wordt geschorst. Bovendien raakt Hamilton op 17 november twee van die punten kwijt.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Red Bull droop na de Grand Prix van Italië met de staart tussen de benen af. Komt daar nu het besef van wat Max Verstappen allang riep? Namelijk dat de wereldtitel toch echt buiten handbereik is? Tom Coronel weet het in de nieuwste podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is, helemaal zeker.

Formule 1 GP Italië 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade