Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

Weerbericht Formule 1 GP Miami 2022: kans op stevige buien

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Miami. Ook dit weekend weer ligt er regen op de loer. Mogelijk forse regen zelfs.

Miami track
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

In het zuiden van Florida heerst een tropisch klimaat, waarbij hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid gebruikelijk zijn. Het zal de coureurs dan ook niet verrassen dat ze te maken krijgen met broeierige omstandigheden.

Het wordt in Miami vrijdag en in het weekend 33 à 34 graden, maar op het circuit zelf kan het gemakkelijk nog enkele graden warmer worden. Zeker als de zon op het asfalt brand. Er wordt op het heetste moment van de dag gereden. De zon is zeer fel met zonkracht 11.

Kans op stevige buien

Het broeierige weer kan in de loop van de middag ook uitmonden in enkele stevige regen- en onweersbuien. Zowel vrijdag tijdens de training, zaterdag tijdens de kwalificatie als zondag tijdens de race zullen in Florida talrijke buien tot ontwikkeling komen. Of deze ook daadwerkelijk actief zijn boven het circuit is pas op het laatste moment aan te geven. De kans op buien lijkt het grootst op de race-dag.

Die onzekerheid wat buien betreft is wel iets om rekening mee te houden. De tropische buien kunnen soms heel plotseling ontstaan en zelfs heel plaatselijk zijn. Een snelle bandenwissel is dan ook iets dat zomaar opeens moet worden toegepast. De teams zullen de regenradar goed in de gaten moeten houden en voor de neutrale toeschouwer kan zo’n bui wel voor spektakel zorgen.

			© WeerOnline
	© WeerOnline

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull