Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weerbericht Formule 1 GP Miami 2022: kans op stevige buien

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Miami. Ook dit weekend weer ligt er regen op de loer. Mogelijk forse regen zelfs.

In het zuiden van Florida heerst een tropisch klimaat, waarbij hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid gebruikelijk zijn. Het zal de coureurs dan ook niet verrassen dat ze te maken krijgen met broeierige omstandigheden. Het wordt in Miami vrijdag en in het weekend 33 à 34 graden, maar op het circuit zelf kan het gemakkelijk nog enkele graden warmer worden. Zeker als de zon op het asfalt brand. Er wordt op het heetste moment van de dag gereden. De zon is zeer fel met zonkracht 11.

Kans op stevige buien

Het broeierige weer kan in de loop van de middag ook uitmonden in enkele stevige regen- en onweersbuien. Zowel vrijdag tijdens de training, zaterdag tijdens de kwalificatie als zondag tijdens de race zullen in Florida talrijke buien tot ontwikkeling komen. Of deze ook daadwerkelijk actief zijn boven het circuit is pas op het laatste moment aan te geven. De kans op buien lijkt het grootst op de race-dag. Die onzekerheid wat buien betreft is wel iets om rekening mee te houden. De tropische buien kunnen soms heel plotseling ontstaan en zelfs heel plaatselijk zijn. Een snelle bandenwissel is dan ook iets dat zomaar opeens moet worden toegepast. De teams zullen de regenradar goed in de gaten moeten houden en voor de neutrale toeschouwer kan zo’n bui wel voor spektakel zorgen.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten