Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Weerbericht GP China: paraplu's en poncho's geen noodzaak

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 de actuele weersverwachting voor de Grand Prix van China. Het belooft een zonnig weekend te worden in Sjanghai.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het aankomende raceweekend verloopt droog. Het zal, met maximumtemperaturen van achttien tot twintig graden Celsius en vrij weinig wind, prima weer zijn. De toeschouwers moeten oppassen voor een zeer hoge zonkracht. Tijdens de eerste en tweede vrije training schijnt deze namelijk volop. Zaterdag en zondag is er eveneens veel ruimte voor zon, afgewisseld met enkele stapelwolken.

Tijdens de vrije trainingen schijnt de zon volop in Sjanghai. De dagen voorafgaand aan deze trainingen valt er geen of nauwelijks regen, dus het circuit zal droog zijn. Vrijdagochtend staat er een zwakke tot matige oostenwind (2-3 Bft). Met achttien graden Celsius is de maximumtemperatuur in Sjanghai normaal voor deze tijd van het jaar.

			© Weeronline
	© Weeronline

Zaterdag is het wederom een droge dag. Tijdens de derde vrije training en de kwalificatie is er veel ruimte voor de zon, maar is er ook een aantal stapelwolken. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidoosten. Het wordt een graad of twintig.

De race vindt plaats met wat meer zon dan op zaterdag het geval is. Er staat een noorden- tot noordoostenwind en deze kan net iets krachtiger zijn dan de dagen daarvoor, 3-4 Bft. Tijdens de race blijft het wederom droog. Het wordt negetien graden Celsius met een zeer sterke zonkracht met een UV-index 9. Door de bescheiden temperatuur zullen toeschouwers niet snel doorhebben dat ze mogelijk verbranden.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China