Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Weinig hoopvolle Norris schuift dit team naar voren voor GP Mexico

De laatste races was McLaren het beste team op de F1-grid, na Red Bull. Desondanks legt Lando Norris de lat voor de GP van Mexico niet al te hoog.

Norris Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zes podiumplekken voor McLaren in de laatste vier races. Lando Norris stond in al van die laatste vier races op het podium, iets wat zelfs Max Verstappen niet lukte. Gaat McLaren ook in Mexico hoge ogen gooien voor de podiumplekken? Norris is daar helemaal niet zo zeker van. De Brit verwacht dat het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez circuit te lastig is voor de McLaren.

"Ik denk dat het voornaamste ding dit weekend is dat geen van onze sterke eigenschappen hier tot uiting komen. Misschien nog het remmen in een rechte lijn... Er zijn weinig tot geen medium tot hoge snelheidsgedeelten, iets waar we zeer competitief in zijn en veel tijd in terug kunnen winnen. Als je kijkt naar de voorbije races, dan moesten we juist extra pushen en de snelle gedeelte, om het tijdverlies in de langzame gedeelten te compenseren, maar dat is niet iets wat je wilt doen. Dat leidt namelijk tot hogere bandentemperatuur en bandenslijtage ", legt Norris uit aan onder meer RacingNews365.

"Dat zijn twee zaken die bij ons snel misgaan", vervolgt hij. "Als het wat koeler is, kom je er nog mee weg. Maar als het hier net zo warm is als in Texas... Ik denk dat er gewoon twee hele zware weekenden aankomen. Hier en Brazilië. Weinig medium speed bochten. Veel langzame bochten waar je in tweede, derde versnelling doorheen gaat. En dat is juist waar we erg zwak in zijn."

Wie gaan het Red Bull dan wel moeilijk maken, denkt Norris? "Er zijn circuits die ons altijd goed gelegen hebben, ook in het verleden. Mexico was dat meestal niet. Daarom gaan we bijvoorbeeld hier Aston Martin goed voor dag zien komen. Mercedes zal hier ook heel competitief zijn. "

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel