Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wereldkampioen Verstappen reageert vanaf FIA-gala op mogelijk pensioen Hamilton

Max Verstappen krijgt bij het FIA-gala de wereldbeker toegereikt en is hiermee officieel de kampioen van 2021. Voorafgaand aan het gala blikt hij terug op de hectische dagen na de overwinning in Abu Dhabi en op de mogelijkheid dat Lewis Hamilton misschien stopt met racen.

De kersverse Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen heeft een paar heftige dagen achter de rug. Na de Grand Prix van Abu Dhabi was het feest, maar de mediaverplichtingen en testdagen gingen gelijk door. Op de afsluiter van het seizoen, het FIA-gala, krijgt de Nederlander de wereldbeker toegereikt. Ook blikt hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365 terug op de week na de seizoensafsluiter. Gevraagd hoe het voelt om te horen dat hij wereldkampioen Formule 1 is, verschijnt er een glimlach op het gezicht van Verstappen. "Natuurlijk voelt het heel goed, maar het is meer de hele reis hier naartoe, naar het kampioenschap. En als je het doel dan behaalt, dan denk je aan alle uren en jaren die hier naartoe hebben gewerkt. Dat was emotioneler dan 'wereldkampioen' te horen. Maar het was natuurlijk geweldig." Na de laatste race van het seizoen was het vanzelfsprekend een groot feest bij Red Bull. "Ik werd ergens om een of twee uur in de middag wakker op maandag", vervolgt Verstappen. "Toen dacht ik even dat ik een vrije dag had, maar dat was niet zo." Gevraagd naar wat de Limburger voelde toen hij wakker werd op maandag verschijnt er weer een brede grijns op zijn gezicht. "Flinke koppijn."

Geen afleiding van Mercedes en Hamilton

Veel tijd om bij te komen had Verstappen duidelijk niet, want ook een bezoekje aan de Red Bull-fabriek in Milton Keynes stond op de planning. "Het was heel fijn om al die blije gezichten te zien in de fabriek", aldus de regerend wereldkampioen. "Daarna ook de speech, het was allemaal geweldig. Ik probeerde erg van het moment te genieten, want hoe vaak kan je dit nog hebben? Ik weet het niet, maar ik hoop heel vaak!" Tijdens het FIA-gala zouden Toto Wolff en Lewis Hamilton ook aanwezig zijn, maar na onvrede over de uitkomst van de GP van Abu Dhabi zijn beide mannen van Mercedes niet op komen dagen. Wolff liet zelfs weten dat de toekomst van Hamilton in de Formule 1 onzekerder is geworden. Verstappen werd gevraagd naar de reactie op een mogelijk pensioen van Hamilton. "Ik kan begrijpen dat je na zo'n race de eerste paar dagen niet blij bent. Maar je moet ook begrijpen dat dit racen is. Uiteindelijk gebeuren dit soort dingen", zegt de Nederlander, doelend op het safety car-incident waardoor hij het kampioenschap won van Hamilton. "Ik denk dat hij terug moet kijken naar wat hij allemaal al wel niet bereikt heeft." "Dat moet hem veel comfortabeler maken en de drive geven om door te gaan, want hij was uiteindelijk een serieuze kandidaat voor de titel. Dat kan hij volgend jaar weer doen, dus ik zie geen enkele reden waarom hij nu zou moeten stoppen."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs