Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Wie waren de mysterieuze Red Bull-coureurs die door Nederland scheurden?

Het hield de Nederlandse racefans wel bezig, die video-promo's van Red Bull. Dat Max Verstappen en Alexander Albon niet echt in de auto's zaten was wel duidelijk, maar wie waren het dan wel?

De helmen die de cockpits van Red Bulls demo-auto's vulden waren daadwerkelijk die van Max Verstappen en Alexander Albon, maar die konden het zelf niet zijn, want die waren op ski-uitje met de Red Bull-familie. Wie zich dan voordeden als het Red Bull-duo was lange tijd onduidelijk.

Red Bull heeft heel wat mannen achter de hand die plaats kunnen nemen achter het stuur. David Coulthard bijvoorbeeld, ontwikkelingscoureur Jake Dennis wellicht? Beide waren het niet, want op maandag wist een omstander het tweetal vast te leggen op de gevoelige plaat. De twee coureurs die zich voordeden als Verstappen en Albon waren respectievelijk Patrick Friesacher en Juri Vips.

Beiden zijn geen onbekenden van Red Bull. Friesacher, de voormalig teamgenoot van Christijan Albers bij Minardi verzorgt zo nu en dan demo's voor Red Bull en Juri Vips is één van de meest veelbelovende Red Bull-talenten van dit moment. Afgelopen seizoen werd hij vierde in het FIA Formule 3-kampioenschap.

De shoots van Red Bull op bekende locaties in Nederland staan zeer waarschijnlijk in het teken van een promovideo voor de Grand Prix van Nederland. Grote publiekstrekker aldaar is natuurlijk Max Verstappen, die naar verluidt vandaag het stokje voor de camera overneemt van zijn gelegenheidstweelingbroer Patrick Friesacher. Ook Alexander Albon wordt op en rond Circuit Zandvoort verwacht.

2 reacties

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari