Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Wie waren de mysterieuze Red Bull-coureurs die door Nederland scheurden?

Het hield de Nederlandse racefans wel bezig, die video-promo's van Red Bull. Dat Max Verstappen en Alexander Albon niet echt in de auto's zaten was wel duidelijk, maar wie waren het dan wel?

De helmen die de cockpits van Red Bulls demo-auto's vulden waren daadwerkelijk die van Max Verstappen en Alexander Albon, maar die konden het zelf niet zijn, want die waren op ski-uitje met de Red Bull-familie. Wie zich dan voordeden als het Red Bull-duo was lange tijd onduidelijk.

Red Bull heeft heel wat mannen achter de hand die plaats kunnen nemen achter het stuur. David Coulthard bijvoorbeeld, ontwikkelingscoureur Jake Dennis wellicht? Beide waren het niet, want op maandag wist een omstander het tweetal vast te leggen op de gevoelige plaat. De twee coureurs die zich voordeden als Verstappen en Albon waren respectievelijk Patrick Friesacher en Juri Vips.

Beiden zijn geen onbekenden van Red Bull. Friesacher, de voormalig teamgenoot van Christijan Albers bij Minardi verzorgt zo nu en dan demo's voor Red Bull en Juri Vips is één van de meest veelbelovende Red Bull-talenten van dit moment. Afgelopen seizoen werd hij vierde in het FIA Formule 3-kampioenschap.

De shoots van Red Bull op bekende locaties in Nederland staan zeer waarschijnlijk in het teken van een promovideo voor de Grand Prix van Nederland. Grote publiekstrekker aldaar is natuurlijk Max Verstappen, die naar verluidt vandaag het stokje voor de camera overneemt van zijn gelegenheidstweelingbroer Patrick Friesacher. Ook Alexander Albon wordt op en rond Circuit Zandvoort verwacht.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez