Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Bizar probleem nekt Williams in Bahrein: auto leidt eigen leven

Williams kende geen gelukkige race in de GP van Bahrein. Het team kende tijdens de vrije trainingen en kwalificatie al problemen en dit werd tijdens de race alleen maar erger. Logan Sargeant moest zelfs zijn stuurtje wisselen.

Hij had natuurlijk op meer gehoopt, maar Logan Sargeant eindigde de GP van Bahrein toch echt als laatste. En Alexander Albon verging het niet veel beter. In zijn Williams startte hij vanaf P13, maar moest genoegen nemen met de vijftiende plek. Het had alles te maken met de vele problemen waar het team mee te maken kreeg in Bahrein, tot frustratie van de rodelantaarndrager.

Een bizar probleem: zijn stuurtje veranderde uit zichzelf de instellingen van zijn auto, bijvoorbeeld de rembalans, waardoor de Amerikaan aan het begin van de race plots niet meer in kon sturen omdat zijn beide wielen blokkeerden. Zo kwam hij op een hopeloos grote achterstand terecht.

"We hebben de afgelopen dagen wat elektronische problemen gehad. Tijdens de kwalificatie en de race. We moeten gaan begrijpen wat de kern van het probleem is. We dachten dat we het hadden opgelost, maar het keerde duidelijk terug. Daarom moest ik mijn stuur vervangen en toen bleven de problemen weg", zegt Sargeant in gesprek met onder meer RacingNews365. "Misschien is er iets, maar we moeten de oorzaak vinden en proberen te voorkomen dat het weer gebeurt."

Oorzaak nog onbekend

Albon vindt vooral dat een gebrek aan meer testtijd het team opbreekt. "De auto zelf was in orde, maar we liggen ver achter. We hadden de hele race problemen met dingen die we hadden kunnen vermijden als we meer
hadden getest. De wagen was de hele race oververhit en had minder vermogen, dus hopelijk kunnen we naar de data kijken en in betere vorm aankomen in Djedda. Onze racepace ten opzichte van de anderen is vergelijkbaar, dus de strijd in het middenveld is close en zal zwaar worden."

Dave Robson, verantwoordelijk voor de prestatie van de wagen bij Williams, erkent in ieder geval dat het team met problemen kampt, waarvan het de oorzaak nog niet weet. "We hadden al vroeg in de race te maken met problemen met beide auto's en gaven beide coureurs geen kans om hard te pushen. In druk verkeer zaten de motoren op hun temperatuurlimiet en daar moesten we voorzichtig mee omgaan", stelt Robson.

"Logan had met een ander elektronisch probleem te kampen, waardoor hij bij de pitstop van stuur moest wisselen. Er zijn duidelijk problemen die we volledig moeten oplossen voor we aanstaande zaterdag in Djedda gaan racen."

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'