Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Williams

Williams: "Presteren tot nu toe beter dan verwacht"

Ondanks het feit dat Williams dit seizoen vrijwel steevast achteraan het Formule 1-veld rijdt, is teambaas Claire Williams positief verrast over de stappen die er in de eerste seizoenshelft door haar team zijn gezet.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

De malaise begon voor Williams al in de aanloop naar het huidige Formule 1-seizoen. Tijdens de wintertests op het Circuit de Catalunya bij Barcelona schitterde het Britse team twee dagen in afwezigheid, omdat de bolide simpelweg nog niet klaar was om de baan op te gaan. Het team startte zodoende met een grote achterstand op de concurrentie aan het seizoen.

Na twaalf races wist het Williams-team daardoor slechts één schamel puntje te scoren, tijdens de knotsgekke Grand Prix van Duitsland, en rijdt het vrijwel steevast roemloos op ruime achterstand achteraan het veld. In Hongarije verraste de renstal echter positief, toen George Russell als zestiende kwalificeerde en tijdens de race behalve zijn teamgenoot ook Lance Stroll en Antonio Giovinazzi achter zich hield.

Claire Williams, teambaas van het geplaagde Britse team, is van mening dat haar team in de eerste twaalf races grotere stappen vooruit heeft gezet dan verwacht: "Aan het begin van het seizoen was het gat naar de negende plek ruim anderhalve seconde, wat gedurende een seizoen eigenlijk onmogelijk is om te overbruggen."

"Normaal gezien is het al knap als een team in een jaar tijd een seconde goedmaakt op de concurrentie. Onze ambitie was in eerste instantie dan ook om in de loop van het seizoen kleine stappen vooruit te zetten en het gat naar de negende plaats niet groter te laten worden", zo wordt de teambazin geciteerd door Crash.net.

"Nu we halverwege het seizoen zijn, hebben we er vertrouwen in dat we voor het einde van het seizoen het gat naar boven kunnen dichten. Williams presteert beter dan verwacht en we hadden er niet op gerekend dat we zulke grote stappen zouden maken zoals we in de eerste seizoenshelft hebben gedaan. Dit smaakt voor het hele team naar meer en we hopen dat we in de rest van het seizoen vaker met de teams in het middenveld kunnen vechten", aldus Williams.

3 reacties

    Podcast Mercedes voelt de druk van Verstappen en Red Bull