Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

Williams wil Sargeant nog altijd niet bevestigen voor 2024

Er is nog één onbevestigd Formule 1-stoeltje voor aankomend racejaar, en dat is het Williams-stoeltje van Logan Sargeant. Blijft hij volgend jaar in de koningsklasse, of wordt het tijd voor nieuw bloed bij het legendarische raceteam?

Sargeant Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ondanks dat het Formule 1-seizoen dit jaar is afgelopen, is er nog steeds één coureur niet zeker van zijn stoeltje voor 2024, en dat is Williams-coureur Logan Sargeant. De rookie sluit zijn eerste Formule 1-seizoen af op de 21 positie, aangezien AlphaTauri-invaller Liam Lawson twee kampioenschapspunten wist te scoren, en de Amerikaan maar eentje.

De vraag is of Sargeant volgend jaar weer de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen in de koningsklasse. Hij bedankte na de race in Abu Dhabi over de boardradio zijn team: "Ik had geen betere groep mensen kunnen kiezen om dit mee te ervaren. En ik hoop dat we ermee door kunnen gaan."

Zijn engineer leek hier heel even zijn mond voorbij te praten, want hij antwoordde met: "Dank Logan, ik kijk uit naar volgend jaar."

"Hij zal altijd deel uitmaken van onze academy"

Genoeg reden dus voor de journalisten van F1TV om na de race in Abu Dhabi Williams-teambaas James Vowles aan zijn mouw te trekken om hier een bevestiging over te krijgen. Maar hij ontkent noch bevestigt het nieuws: "Ik ben bang dat je op de zaken vooruit loopt. Maar wat er ook gebeurt, Logan zit al vele jaren in onze academy. Hij zal altijd deel blijven uitmaken van ons opleidingsteam. Hij is nog steeds een uitstekende coureur."

De teambaas wil wel bevestigen dat Sargeant een verbetering heeft laten zien de laatste races: "Ik denk ook, als we daar afstand van nemen (de vraag of hij volgend jaar nog een kans krijgt in de koningsklasse, red.) en kijken naar de laatste vijf races en hoe hij zich heeft verbeterd, dat je tekenen kunt zien dat hij doet wat we nodig hebben om het zitje te verdienen."

"Maar we kunnen dat op dit moment nog niet bevestigen. Het belangrijkste dat ik hem wil laten weten, is dat ik trots ben op de stappen die hij heeft gemaakt", zo sluit de teambaas af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'