Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Winnende Verstappen opgelucht na zeer lastige race: "Geweldig resultaat voor het team"

Max Verstappen kende een tumultueuze GP van Spanje, mede door een spin en een DRS-probleem. Toen de stofwolken opgetrokken waren, was de Nederlander echter glorieus winnaar van de race én de nieuwe WK-leider.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Vanaf de tweede startpositie kende Max Verstappen een goede start en ook prima openingsfase, totdat hij plots door de grindbak stoof in bocht 4. Een windvlaag verraste de Nederlander, die daardoor terug viel tot achter George Russell. Mede door DRS-problemen, waardoor de achtervleugel niet openging op het rechte stuk, wist hij de Mercedes-coureur niet te passeren.

Red Bull stapte over op een alternatieve strategie, die de Nederlander geen windeieren legde. Doordat rivaal Charles Leclerc met technische problemen uitviel, lag de zege na een uitstekende stint op de zachte band voor het oprapen. Teamgenoot Sergio Perez, onderweg met een andere strategie, legde de kopman geen strobreed in de weg. Red Bull behaalde een prachtige dubbel, waardoor het niet alleen de leiding in het WK bij de coureurs, maar ook bij de constructeurs overnam.

Verstappen na afloop: "Ik ging natuurlijk van de baan, had plots veel wind in de rug en verloor de achterkant. Daarna zat ik in de 'trein' en probeerde ik wel te passeren, maar mijn DRS deed het niet altijd. Dat maakte het erg zwaar. We wisten een strategie te bedenken waardoor we er toch weer voor kwamen en de race wisten te winnen."

"Het was een lastig begin, maar een uitstekend einde", analyseert de Red Bull-coureur die switchte naar een driestopper. "Ik ben erg blij dat ik gewonnen heb en ook dat Checo tweede is. Een geweldig resultaat voor het team."

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt