Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Wittmann wint DTM-race in Assen, Frijns crasht

Het DTM-circus is voor het vijfde raceweekend van het seizoen neergestreken in Assen. In de regen ging Marco Wittman er met de overwinning van door, terwijl Robin Frijns in de bandenstapel terecht kwam.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © DTM

Zaterdagochtend kwalificeerde BWM-coureur Marco Wittman al als snelste, waardoor hij vooraan mocht starten. De Duitser werd gevolgd door kampioenschapsleider Rene Rast, Loïc Duval en Pietro Fittipaldi. Robin Frijns kwalificeerde als twaalfde, maar moest na een olielek helemaal achteraan, als achttiende, op de grid starten.

De regen kwam in Assen met bakken tegelijk uit de hemel, waardoor de race achter de Safety Car startte. Na enkele ronden werd de baan vrijgegeven en kon de race - zij het onder erbarmelijke omstandigheden - beginnen.

Robin Frijns begon meteen met een indrukwekkende opmars. Nog voor de eerste bocht had hij al twee coureurs ingehaald en stootte al snel door van de achttiende naar de twaalfde positie. Een kwartier voor het einde van de race ging het echter volledig mis voor de geboren Limburger. Hij spinde door toedoen van de gladde curbstones en eindigde in de bandenstapel, waardoor zijn race over was.

Voor Frijns op de baan was het Nico Müller die met een afwijkende strategie met de overwinning aan de haal leek te gaan. De Duitser startte als zesde, maar ging maakte zijn verplichte pitstop slechts enkele rondes voor het einde. Daardoor kwam hij weer als eerste terug op de baan met enkele secondes voorsprong op nummer twee Wittman. Het duurde echter even voordat zijn banden op temperatuur waren, waardoor Wittman hem snel in wist te halen en er uiteindelijk met de overwinning vandoor ging. Rene Rast completeerde met zijn derde finishplek het podium.

Rene Rast behoudt na afloop van de race op het TT-circuit in Assen met zijn leidende positie in het kampioenschap, maar Nico Müller loopt na zijn overwinning wel in op zijn landgenoot. Philipp Eng behoudt de derde plaats in het kampioenschap. Morgen wordt er nogmaals geracet in Assen.

0 reacties