Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Witte rook bij Haas F1: "Het team is gered"

Al jaren staat Haas F1 min of meer op omvallen, om steeds ternauwernood het hoofd boven water te houden. Volgens teambaas Guenther Steiner echter is het team nu zo goed als gered.

Schumacher Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Het voortbestaan van het Haas Formule 1-bestaat vooral bij de gratie van teameigenaar Gene Haas. Zolang hij er geld in blijft pompen, geld dat de afgelopen jaren nauwelijks werd aangevuld met inkomsten uit sponsorcontracten, kan het team overleven. De prestaties zijn echter niet om over naar huis te schrijven, wat Gene Haas kan doen besluiten de stekker uit het project te trekken.

Volgens teambaas Guenther Steiner echter zullen die prestaties vanaf 2022 gaan verbeteren, waardoor het voortbestaan van het team zou zijn gered. De auto van dit jaar wordt verwaarloosd, waardoor de volledige focus op de auto van 2022, de eerste onder de nieuwe reglementen, ligt.

"Ik denk dat we kunnen stellen dat de toekomst van het team is veiliggesteld", zo roept Steiner in de podcast In The Fast Lane. "We zitten goed en hebben de toezegging van Mr. Haas op zak dat hij zich voor de lange termijn aan de F1 committeert."

"Ook financieel staan we er nu goed voor, we hebben manieren gevonden om het budget rond te krijgen, dus dat is ook iets waar ik heel blij mee ben."

Wat Steiner tot nu toe heeft gezien van het werk aan de 2022-auto, stemt hem zeer optimistisch: "Het is natuurlijk nog vroeg, aangezien we in februari met die auto zijn begonnen en het nu nog maar april is, maar we boeken goede progressie in de windtunnel."

"Ik geloof in dit project, omdat we vorig jaar nog in een crisis zaten en mensen op verlof moesten sturen. Nu hebben we het complete ontwerpteam opnieuw ingericht, waarbij er mensen overkomen van Ferrari om ons te versterken en ook dat geeft me veel vertrouwen."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"