Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Woedende Marko kondigt actie aan tegen Hamilton: 'Er gelden andere regels voor hem'

Helmut Marko is na afloop van de Grand Prix van Saoedi-Arabië woedend. Hij zag hoe er andere regels golden voor Lewis Hamilton en dat de Brit een fout maakte toen hij achterop Verstappen inreed.

Verstappen Hamilton crash Saudi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda
De Grand Prix van Saoedi-Arabië is er een waar nog heel lang over na zal worden gepraat. Lewis Hamilton won na een zinderend gevecht met Max Verstappen, dat ronden lang door ging. Er waren enkele spraakmakende momenten, waar Helmut Marko er na afloop woedend twee uitlicht.

Zo zag hij dat Hamilton bij de eerste herstart, waar hij als tweede van start ging achter Verstappen, de regels aan zijn laars lapte. "De regels zeggen dat je niet meer dan tien autolengtes achter je voorganger mag rijden! Hamilton heeft dat echter wel gedaan en wist daardoor zijn banden beter op te warmen voor de herstart!", foetert de Red Bull-adviseur.

Marko wil dan ook actie ondernemen en het aankaarten bij de FIA. "Dat willen we nu gaan bewijzen met data. Er lijken verschillende regels te gelden voor verschillende mensen!", hekelt hij.

Crash tussen Lewis en Max

Natuurlijk reageerde Marko ook op het moment waarbij Hamilton achterop Verstappen reed. De Nederlander wilde de Mercedes-coureur voorbij laten, nadat hij daartoe was opgedragen door zijn team, omdat hij in de eerste bocht de baan had verlaten en een voordeel had behaald.

Volgens Marko kan Red Bull bewijzen dat Max niets mis deed. "We zijn aan het zoeken naar de feiten, maar ik denk dat we aan de hand van de data kunnen bewijzen dat Max geen gekke dingen deed en op constante wijze remde. Van een brake test is geen sprake, dat is nonsens!"

Marko denkt de echte reden wel te weten. "Meneer Hamilton heeft de situatie niet goed ingeschat en daardoor hadden we ook nog eens een snee in de achterband, waardoor Max niet langer kon pushen", zucht hij.
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021 RN365 Nieuwsdossier

94 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten