Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Woedende Wolff schiet volledig uit zijn slof over veelbesproken Hamilton-mail

Een rondgestuurde e-mail over het feit dat Lewis Hamilton gesaboteerd zou worden door Mercedes houdt de gemoederen bezig in Spanje. Teambaas Toto Wolff is woedend en heeft de politie ingeschakeld.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is een veelbesproken onderwerp in Spanje: een anonieme e-mail over Lewis Hamilton. De verstuurder, die stelt dat hij/zij voor Mercedes werkt, claimt dat het team de Brit saboteert nu hij volgend jaar naar Ferrari gaat vertrekken. Wanneer teambaas Toto Wolff in de persconferentie een vraag over het voorval krijgt, schiet hij volledig uit zijn slof.

"Het gaat niet om een teamlid", stelt Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "We krijgen ontzettend veel van zulke e-mails. Het zorgt voor boosheid, zeker als iemand over bijvoorbeeld de dood praat. Wat betreft deze specifieke e-mail: ik heb instructies gegeven om de politie in te schakelen. We zoeken het IP-adres en de telefoon, omdat online misbruik zo moet stoppen. Mensen kunnen zich niet achter hun telefoon en computers verschuilen."

De Oostenrijker heeft nog wel wat fellere bewoordingen in huis. "Ik weet niet wat sommige complotdenkers en idioten denken. Lewis heeft 12 jaar voor het team gereden en er is sprake van vriendschap. We vertrouwen elkaar, willen winnen en de periode op een goede manier afsluiten. En als je niet gelooft dat we met de beide auto's willen winnen en het constructeurskampioenschap willen winnen, zoek een psychiater!"

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'