Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff baalt van 'onnozel' Hamilton-Russell-incident en belooft onderzoek

Toto Wolff benadrukt dat wat er op zaterdag tussen Lewis Hamilton en George Russell gebeurde tijdens de kwalificatie natuurlijk nooit mag gebeuren. Hij wijdt de hele situatie aan een miscommunicatie.

Hamilton Russell 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton en George Russell raakten elkaar in het slot van Q2 van de kwalificatie voor de Spaanse Grand Prix. Op weg naar bocht één begonnen beide coureurs op nagenoeg hetzelfde moment een snelle ronde, waarbij Hamilton aan Russell voorbij probeerde te gaan. Het resulteerde in een touche en een kapotte voorvleugel voor Hamilton.

Teambaas Toto Wolff keek met lede ogen toe hoe zijn coureurs elkaar raakten. Na afloop baalt hij, maar tegelijkertijd merkt hij ook op dat niemand kwaad in zijn zin had. "Het kwam allemaal door een miscommunicatie", oordeelt de Mercedes-man.

"Coureurs van hetzelfde team willen in de laatste ronde van de kwalificatie niet met elkaar crashen. Het was gewoon een ongelukkige situatie. George was net aan een ronde begonnen en Lewis zag het als zijn laatste kans, terwijl hij niet door had dat George met een ronde bezig was. Het zag er onnozel uit, maar het was gewoon een miscommunicatie."

Onderzoek

Zijn conclusie is wel dat dit nooit had mogen gebeuren. Na het GP-weekend in Spanje zal Mercedes de zaak dan ook goed onder de loep nemen om te kijken wat er in de toekomst kan worden gedaan om een herhaling van dit incident te voorkomen.

"Dit mag nooit gebeuren. Teamgenoten mogen elkaar nooit raken en zelfs met een andere auto mag je in de kwalificatie nooit crashen. Er zijn altijd ongelukkige omstandigheden waarbij beide auto's benadeeld kunnen worden. In deze situatie benadeelde het Russell niet, want hij ging gewoon door met zijn ronde, maar Lewis moest wel zijn voorvleugel laten vervangen."

"Het is een teamsport en we moeten onze communicatie gaan onderzoeken om iets vergelijkbaars in de toekomst te voorkomen. Maar het was geen dramatische situatie."

Als hij tot slot gevraagd wordt of de situatie herinneringen opriep naar de crash tussen Hamilton en Rosberg in Spanje in 2016, breekt Wolff in lachen uit. "Nee. Was het maar zo dat we beide auto's verloren in ronde één omdat we zo snel zijn!"

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken