Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff sluit grote Mercedes-roof bij Red Bull niet uit

Max Verstappen die de overstap maakt naar Mercedes? Toto Wolff ziet het alleen gebeuren als zijn team de boel op de rails krijgt. Als dat lukt, is niets uitgesloten, ook de komst van bijvoorbeeld een Adrian Newey of een Helmut Marko niet.

Verstappen Bahrain pole Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toto Wolff gaf afgelopen weekend toe dat hij Max Verstappen graag naar Mercedes ziet komen. Bij Red Bull zijn er intern wat strubbelingen en vorige week leek het er even op dat Helmut Marko er het slachtoffer van zou worden. Verstappen was er vervolgens als de kippen bij om te benadrukken dat het zonder de Red Bull-adviseur geen zin had om verder te gaan bij de Oostenrijkse renstal.

En dus had Marko na een goed gesprek met Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff weer wat meer zekerheid over zijn toekomst, maar dat wil niet zeggen dat de gemoederen binnen het Formule 1-team zijn bedaard. Volgens Wolff is alles nog mogelijk de komende maanden, zeker aangezien de coureursmarkt ook zonder het Red Bull-drama al zeer interessant genoemd kan worden.

Huiswerk

In gesprek met het Oostenrijkse oe24 benadrukt Wolff nogmaals dat hij Max graag ziet komen, maar dat Mercedes dan wel beter moet presteren. "Elk team wil Max graag hebben, want hij is de sterkste coureur, dus dat is logisch! Maar zoals ik al heb gezegd: een coureur wil altijd in de snelste auto zitten."

"Daarom moeten wij bij Mercedes ons huiswerk beter doen, zodat de auto ook beter gaat presteren", benadrukt de teambaas. "Dan zou Mercedes een alternatief kunnen worden voor Verstappen."

Wolff sluit zeker niet uit dat het gaat gebeuren. Zou Verstappen zelfs iemand als Adrian Newey mee kunnen nemen naar Mercedes? "In de huidige, crazy stoelendans zou ik niets uitsluiten. We hebben bij Mercedes echter al een excellent technisch team staan, waarbij ik me zeer comfortabel voel en waar iedereen 100% op de juiste plek zit, ook al tonen de rondetijden dat momenteel niet aan."

En Marko dan? Mag hij ook mee met Verstappen? "Het draait allemaal om Max en zijn perspectieven", antwoordt Wolff. "Ik ken de dynamiek tussen hen niet goed genoeg om te kunnen beoordelen hoe belangrijk Marko werkelijk voor Max is."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China