Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff doet boekje open over Bottas bij 'hogedrukpan' Mercedes

Mercedes-teambaas Toto Wolff blikt terug op de coureurwissel waarin George Russell Valtteri Bottas verving bij Mercedes.

George Russell is sinds dit seizoen F1-coureur van het grote Mercedes. De Brit liet zijn indrukwekkende kwaliteiten zien bij Williams, waarna Mercedes-teambaas Toto Wolff besloot om Valtteri Bottas te vervangen door Russell. Het was een goed moment om Valtteri te laten gaan bij Mercedes, aangezien hij het er niet helemaal naar zijn zin had, vertelt Wolff. "Het was een goed moment voor Valtteri om het team te verlaten, omdat de druk op hem enorm was. Hij wilde geen wingman zijn", zo is de Mercedes-teambaas te horen bij Channel 4 . "Nu die druk is weggenomen, rijdt hij compleet anders bij Alfa Romeo. Hij lijkt ook gelukkiger te zijn daar in plaats van in de hogedrukpan van Mercedes."

"Voor George zou ik hetzelfde doen"

Voor Wolff was het al lange tijd duidelijk dat hij Russell in de Mercedes-bolide wilde hebben, maar hing dit niet aan de grote klok uit respect voor Bottas. Daarnaast wilde hij er eerst zeker van zijn dat de Fin een nieuw F1-stoeltje had gevonden voordat ze hem gingen vervangen voor Russell. "Wat betreft de beslissing: ikzelf wist al best vroeg dat ik George in de auto wilde hebben", vertelt Wolff. "Maar ik heb me niet blindgestaard op George, voordat ik zeker wist dat Valtteri een goede nieuwe plek had gevonden. Ik heb het tegen niemand gecommuniceerd, want dat is het respect dat ik heb voor mensen waar ik om geef." "Toen het zeker was dat Valtteri naar Alfa Romeo ging, vertelde ik aan George dat hij het zitje kreeg, omdat ik wist dat Valtteri zijn nieuwe plek had. Het was natuurlijk een lange periode voor George om te wachten. Ik zei tegen George dat ik voor hem hetzelfde zou doen."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024