Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff dreigde Hamilton en Rosberg te schorsen

Lewis Hamilton en Nico Rosberg waren in de periode dat ze teamgenoten waren bij Mercedes niet altijd even lief voor elkaar. Op en naast de baan groeiden de twee uit tot vijanden, terwijl ze voor hetzelfde team reden. Toto Wolff was degene die het allemaal in goede banen moest leiden. Op een gegeven moment dreigde het zo uit de hand te lopen dat de Oostenrijker met zware maatregelen dreigde.

Hamilton Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In 2013 kwam Toto Wolff bij Mercedes terecht als hoofdverantwoordelijke. Daar kwam hij Lewis Hamilton en Nico Rosberg als coureurs tegen. Het coureursduo kon in eerste instantie goed met elkaar overweg, maar toen Mercedes in 2014 een winnende auto fabriceerde en de twee om de titel streden, was het met die vriendschap snel gedaan. Teambaas Wolff had de grootste moeite om de kemphanen te managen.

"Het was heel lastig, want ik kwam als nieuwkomer de sport in, terwijl Nico en Lewis al aanzienlijk langer aanwezig waren", zo herinnert hij zich in de High Performance Podcast. "Toch wist ik een omgeving te creëren waarin ze het team moesten respecteren. Soms moest ik met een ijzeren vuist regeren en toen wisten ze dat ze het team, Mercedes, niet teleur konden stellen."

In 2014 ging het zo nu en dan toch mis tussen de twee coureurs. Wolff was daaropvolgend zeer duidelijk tegen zijn coureurs. "Na gebeurtenissen in 2014, waarbij ik het gevoel had dat egoïsme een rol speelde, vertelde ik hen dat elke keer als ze in de buurt van de andere Mercedes-bolide zouden komen, ze moesten denken aan het merk, aan elk individu in het team en aan Mercedes-CEO Dieter Zetsche. Dan zal je je anders gaan gedragen, dan zal je je teamgenoot niet de muur in duwen."

Mochten ze dat toch doen, dan zou de teambaas harde maatregelen niet schuwen. "Ik heb het altijd heel duidelijk gemaakt. Als het vaak zou gebeuren en ik een patroon zou gaan zien, dan zou ik niet bang zijn om iemand een race uit te laten zitten", zo klinkt hij stellig. Het is niet altijd even makkelijk, om coureurs te verbieden hard te racen, erkent hij.

"Coureurs willen het liefst strijden in de wagen. Je moet het echter altijd heel duidelijk maken dat ze op dat moment ook moeten beseffen dat er een teambelang is. Het is lastig, want er zijn maar twee coureurs in een team en je kan niet zomaar vervanging vinden, zeker niet van zo'n hoog niveau. Toch was ik bereid om een race of twee op te offeren, om de volgende generatie Mercedes-coureurs duidelijk te maken dat dat niet de bedoeling was", aldus Wolff.

Ook interessant:

Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"