Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff erkent fouten bij Mercedes en wil diepgaand onderzoek

Toto Wolff wil een diepgaand onderzoek na de verliespartij van Mercedes in de Verenigde Staten. De teambaas van de Duitse renstal erkent dat er fouten zijn gemaakt en wil er zo snel mogelijk achter komen waar het team kan verbeteren.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Naar mate het weekend in Austin, Texas vorderde, werd steeds duidelijker dat Red Bull een grote kans had op de overwinning. Poleposition ging naar Max Verstappen en ondanks een inhaalactie van Lewis Hamilton bij de start van de race, won de Nederlander. Toto Wolff is er heilig van overtuigd dat Mercedes de race had kunnen winnen.

"Ik denk zeker dat we een overwinning hadden kunnen boeken", legt de Mercedes-teambaas uit aan onder meer RacingNews365. "We lagen aan de leiding en hadden veel snelheid op de harde banden, maar op een of andere manier moeten we bekijken hoe het weekend van vrijdag tot zondag veranderde."

Tijdens de eerste vrije training oogde Mercedes zeer sterk, al gaf de renstal later toe dat Hamilton en Valtteri Bottas met een opgevoerde motorstand reden. In de derde vrije training en de kwalificatie werd duidelijk dat Red Bull meer competitie kon leveren dan verwacht op het Circuit of the Americas.

Wolff wil onderzoek bij Mercedes

Ergen is het volgens Wolff fout gegaan, al tast het team nog in het duister waar dit precies is gebeurd. "Waar hebben we het verkeerd ingeschat? Hoe is het fout gegaan? Wat ging juist wel goed? Er is genoeg ruimte voor discussie, positieve discussies over waar we van kunnen leren van het weekend in de Verenigde Staten."

De Mercedes-teambaas moet toegeven dat het raceweekend in Austin niet alleen is verloren door mogelijke fouten bij de Duitse renstal. "De rijkunsten van Verstappen waren ook indrukwekkend. Vooral in zijn laatste stint, daar kon je zien dat hij de focus moest leggen op bandenmanagement, zodat hij tegen het einde van de race nog wat over kon houden."

"We liepen al achter de feiten aan omdat de auto niet snel genoeg was in de eerste stint op de mediumbanden. We konden niet zomaar naar binnen duiken voor een vroege pitstop, op de data leek het er niet op dat we de race konden uitrijden als we eerder naar binnen waren gegaan", aldus Wolff.

In de slotfase van de race kon Hamilton nog bijna een poging doen om Verstappen in te halen. "Dit was briljant uitgevoerd, maar het was net niet close genoeg", zag Wolff. "Als we twee rondes meer hadden in de race, dan was het misschien nog gelukt. Maar het is wat het is, we kunnen nu alleen maar Red Bull feliciteren met hun pitstops", sluit de Oostenrijker mee af.

Ook interessant:

Verstappen was opnieuw beter dan zijn Red Bull

Max Verstappen behaalde in de VS een werkelijk prachtige zege, waarbij hij het absolute maximale uit zijn Red Bull-bolide wist te persen. Misschien wel meer dan er in zat. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op die bloedstollende Grand Prix in Texas.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade