Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff gelooft in wederopstanding Mercedes: "Dan ligt alles nog helemaal open"

Na een wisselvallig weekend in Miami hoopt Mercedes tijdens het Grand Prix-weekend van Spanje wederom een stap te zetten richting de topteams. Teambaas Toto Wolff zegt dat er genoeg data is verzameld om de Mercedes-bolide te verbeteren.

Mercedes heeft na de eerste vijf races van het Formule 1-seizoen nog altijd een flinke achterstand op topteams Ferrari en Red Bull. De Duitse renstal heeft in Miami geëxperimenteerd met verschillende nieuwe onderdelen, wat in eerste instantie haar vruchten leek af te werpen. Tijdens de trainingen was Mercedes snel, maar in de race waren ze 'gewoon' weer het derde team. Volgens Toto Wolff is er maximaal gescoord in Miami. "Als we kijken naar de startpositie van George (Russell, P12), dan was het een fantastisch herstel. Hij kreeg hulp van de safety car, maar de timing was ongelukkig voor Lewis Hamilton. Hij was het hele weekend sterk lag op koers om als vijfde te eindigen. Ik twijfel er niet over dat hij, ergens in het seizoen, wat meer geluk zal krijgen." "Tijdens de vrijdagtraining zagen we al een glimp van de potentie in onze auto. We hebben verder geëxperimenteerd met de afstelling en hebben enkele nieuwe onderdelen gemonteerd, dat heeft ons antwoorden en aanwijzingen gegeven over welke richting we uit moeten." Tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje moet de volgende stap worden gezet.

Mercedes heeft veel geleerd van GP Miami

Na de experimenten in Miami heeft het team van Hamilton en Russell niet stilgezeten. "Er is keihard gewerkt in de fabriek om alle data van Miami te analyseren en om te zetten in verbeteringen voor in Barcelona", legt Wolff uit. Het weekend op Circuit de Barcelona-Catalunya wordt voor de Formule 1-teams een belangrijk meetpunt. "We hebben hier al gereden tijdens de wintertests. Ondanks het feit dat de auto al is geëvolueerd sindsdien, zal het een goede plaats zijn om te kijken of de informatie klopt. We hopen dat we hier weer een stap voorwaarts kunnen maken."

Wolff heeft nog hoop voor het F1-seizoen

"Het circuit zelf heeft van alles iets, dus het test elk aspect van de auto", blikt Wolff vooruit. "Het is nooit een geweldig circuit geweest om in te halen, dus het wordt juist interessant om te zien hoe de 2022 F1-bolides het doen op het circuit in Spanje." Mercedes liet eerder al weten dat de titelkansen van het huidige seizoen niet meer bestaan, maar Wolff blijft optimistisch over de upgrades van de Duitse renstal. "In basketbaltermen is Barcelona het einde van het eerste kwart. We weten dat als we de lessen die we geleerd hebben om weten te zetten in performance op het circuit, dat er nog genoeg is om voor te spelen."

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract