Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix China 2019

Wolff: "Grappig dat uitgerekend Mercedes ineens snel is in bochten"

Na de introductie van de V6-turbohybride deelde Mercedes jarenlang de lakens uit. Het Duitse merk had begin 2014 de sterkste motor gebouwd en plukte daar lang de vruchten van. Anno 2019 is Mercedes echter niet meer de snelste: die eer is tegenwoordig voor Ferrari.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Op het Shanghai International Circuit, waar dit weekend de Grand Prix van China wordt verreden, liet Mercedes echter zien over een nieuwe kwaliteit te beschikken. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton kwalificeerden zich op de plaatsen één en twee dankzij een wagen die razendsnel door de bochten ging.

Mercedes-teambaas Toto Wolff kon er naderhand wel om lachen. "Het is wel grappig om te zeggen - onze wagen ziet er wat downforce betreft heel erg goed uit! We mogen natuurlijk niet op onze lauweren rusten - het is en blijft een combinatie van snelheid en aerodynamica. Voor deze zaterdag kon het echter niet beter."

De inhaalslag van Hamilton is Wolff niet onopgemerkt gebleven. De Brit reed in de trainingen ver achter teammaat Bottas, maar kwam tijdens de allesbepalende kwalificatie slechts een handjevol duizendsten tekort voor de poleposition. "Lewis kon niet op softs rijden in Q2 en wist zich toch terug te knokken, waanzinnig om te zien. De banden zullen morgen een grote rol spelen. Het wordt waarschijnlijk een paar graden koeler en dan is het lastig om de temperatuur op peil te krijgen. De rijder maakt het verschil!"

Mercedes veroverde dankzij Bottas de 103de polepostion uit haar Formule 1-geschiedenis. Zondag wordt de 1000ste race uit historie van de Formule 1 gereden.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China